Helms TMT-Centret lader de store skovmaskiner blive hjemme, når Langesømessen finder sted. Til gengæld vil der både være teleskoplæssere, ATV'ere og grabber med indbygget sav.

Gennem de senere år har Helms TMT-Centret været at finde på Langesømessen - og det til trods for, at de ikke specialiserer sig inden for produkter til juletræsproduktion. Alligevel er kundesegmentet interessant nok til, at det kan betale sig at deltage.

Helms er inden for skovbranchen blandt andet kendt for at være importør af Konmatsu Forest, men ifølge Anders Kofod Mogensen fra Helms TMT-Centret falder disse maskiner lidt uden for kategori på Langesømessen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har ikke nogen af de store maskiner med fra Komatsu Forest. Det er jo mest juletræsbranchen, der er fokus på, og så har der jo også lige været Elmia Wood, hvor de fleste har været for at se det store grej. Men vi har selvfølgelig brochurer med om maskinerne, så interesserede kan få lidt at vide om dem.

Til gengæld vil der være både redskaber og småmaskiner, som det nyeste inden for teleskoplæssere fra Schäffer, når Helms TMT-Centret slår vejen forbi Langesø.

- Schäffer læssemaskinerne er jo meget relevante i forhold til at skulle læsse juletræer, fortæller Anders Kofod Mogensen. I den sammenhæng er det værd at nævne, at Schäffers nyeste knækstyrede teleskoplæsser 3550T/3560T er producentens hidtil mindste læssemaskiner, der har en løftehøjde helt op til 3,85 meter og en løftekapacitet op til 1700 kg. Samtidigt kan maskinerne fås ned til 137 centimeter i bredden og 205 centimeter i højden.

Gribende hollænder

Det er naturligvis ikke det eneste, Helms har med til messen. Sidste sommer fik virksomheden importen af hollandske fældegribere fra Gierkink Machine Techniek.

- Den kan både bruges til at læsse med, men den kan også save. Det betyder, at den for eksempel kan bruges på en udkørselsmaskine eller en lastbilkran, som dermed får udvidet anvendelsesmulighederne, fortæller Anders Kofod Hansen og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er kommet en ændring på den, som betyder, at den ikke tilter så nemt, når man holder en stamme. Tidligere skulle man sørge for at holde tryk på hele tiden, men det behøver man ikke mere.

Gierkink fældegriberen er i øvrigt nem at montere, da den ikke kræver ekstra slanger eller ledninger - kun en GMT-C10 hurtigkobling på rotatoren, så man i øvrigt nemt kan skifte tilbage til sin almindelige grab.

Succeskriteriet for Helms TMT-Centrets deltagelse på Langesømessen skal ikke nødvendigvis afregnes i solgte produkter. Langt hen ad vejen handler det i stedet om synlighed over for kunderne.

- Vi har været med de sidste par år. Vi har haft gode erfaringer med messen, hvor vi har fået god kontakt til skovbrugskunderne, lyder det fra Anders Kofod Hansen.