Nyt lyssæt fra Ålö letter arbejdet med frontlæsser.

Ålö har lanceret Loader Light, som er et lyssæt til frontlæsseren. Produktet er nyhedsgodkendt til Agromek 2012.

Mange frontlæsseropgaver, som for eksempel læsning af foder, foretages i den tidlige morgen skumringen, og når mørket er faldet på om eftermiddagen. Ved udtagningen af ensilagen skal der ses efter silovæggen. I markstakke skal der ikke jord med og eventuel afdækningsplasten skal ikke med i foderblanderen.  Under aflæsningen skal der også udvises agtpågivenhed over for blanderen, og spild skal undgås.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Netop under sådanne forhold kommer det nye lyssæt til stor nytte. De kraftige LED lygter er monteret mellem knæpladerne midt under læsserarmen. Her sidder de beskyttet, ligesom ledningerne er gemt og beskyttet indeni rammen.

Denne placering sikrer, at lygterne hele tiden følger redskabets bevægelser i modsætning til traktorens projektører.

Det giver en væsentlig større sikkerhed, som skåner både materialer og materiel. Også ved tilkobling af redskabet fanges begge de orange fangkroge med større præcision.

Der kan nævnes mange andre lignende læsseopgaver, såsom pallehåndtering, skånsom transport/placering af wrapballer og halmkørsel hvor bare en lille fejlbevægelse kan ødelægge materialet eller måske endda forårsage uheld. Her kommer Loader Light til sin ret.