Danmarksmesterskabet i skovning og i udkørsel med skovningsmaskine blev afviklet i forbindelse med Langesømessen, hvor Kenneth Vinderslev forsvarede sin titel

Kenneth Vinderslev fra Silkeborg forsvarede sit danmarksmesterskab i kørsel med udkørselsmaskine med en vindertid på otte minutter og 40 sekunder tæt forfulgt af Martin Hansen fra Ringsted med blot 30 sekunders forskel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tredjepladsen gik til Michael Møller fra Ringsted i tiden 10 minutter og 19 sekunder. Kenneth Vinderslev, som både vandt i 2009 og 2011, er selvstændig skov-entreprenør, mens Martin Hansen og Michael Møller begge er maskinførere hos Skovrødderne i Ringsted.

Arrangementet er tilrettelagt af Dansk Skoventreprenør Forening og omfatter tre discipliner med en udkørselsmaskine - terrænkørsel, præcisionslæsning og tårnstabling - gennemført på tid og med strafpoint for eventuelle fejl, som manglende præcision kan udløse.

Tiderne kan ikke sammenlignes med tidligere år, da både baneforhold og forhindringer er forskellige.

Ny danmarksmester i skovning

Jacob Vibe fra Knebel blev ny danmarksmester i skovning, der omfatter fem motorsavsdiscipliner med sværd-vending, kvistning, hurtigskæring, fældning og skiveskæring.

Vindertiden blev på tre minutter og 20 sekunder. Andenpladsen gik til Ole Storbank fra Horsens i tiden tre minutter og 52 sekunder tæt forfulgt af debutanten Tim Schmidt fra Knebel med tre minutter og 53 sekunder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

DM i skovning arrangeres af Dansk Sportshugger Klub i samarbejde med Dansk Skoventreprenør Forening.