Lyt til artiklen:

Odense får ny lille park

00:00
Hastighed: ???x
02:18

Odense Kommune åbner ny park ved Vestre Stationsvej til juni.

I løbet af foråret bliver lavet en helt nyt lille grønt byrum - en lommepark på cirka 2.000 kvadratmeter- på Vestre Stationsvej i Odense. Parken er tegnet af den lokale tegnestue Land+, og anlægsarbejdet er igangsat. Parken forventes at stå færdig i juni.

Netop i Vesterbro-kvarteret er der brug for flere grønne områder, og derfor glæder det by- og kulturrådmand Søren Windell (C), at borgerne snart får et grønt område i bydelen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Parken bliver et grønt åndehul for borgerne i kvarteret. Vi giver området tilbage til børnene og laver en sjov legeplads i samarbejde med Kompan, som bygger nyskabende og flotte legepladser. Vi anlægger en flot græsplæne og planter blomster, buske og træer. Det bliver et fristed for alle, hvor man kan bevæge sig, holde en pause eller mødes med andre mennesker, siger han.

rich-media-2
Parken bliver på 2.000 kvadratmeter. Illustration: Land+ og Nord3D.

Foruden legeplads bliver der lavet gode opholdspladser med bænke og pergolaer med klatreplanter.

Deler kunst med byen

Parkens nærmeste nabo er Odense Valgmenigheds kirke, som har været en god samarbejdspartner for Odense Kommune i planlægningen af parken - blandt andet ved at lægge rum til to borgermøder.

Kirken har i 2023 fået lavet en alterudsmykning af kunstneren John Kørner, som består af en 5x2,4 meter stor bemalet glasrude, der vender ud mod Vestre Stationsvej og den kommende park, hvor gæsterne kan få glæde af kunstværket.

Odense Valgmenighed kalder kunstprojektet "Kirken deler kunst med byen". Et af motiverne på glasruden er æbler, hvilket spiller godt sammen med de frodige fynske frugthaver. Derfor vil den kommende park også have æblet som tema.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det kommer til udtryk ved, at der plantes paradis-æbletræer i haven, og at legepladsen får et æbletema med blandt andet et legehus udformet som et æble.

- Vi er glade for, at Odense Kommune lader sig inspirere af vores alterudsmykning med æblerne og gør det til et tema for parken. For os at det vigtigt, at vi er med til at gøre noget kunst tilgængelig i byen, og vi glæder os til, at parken står færdig, siger Claus Bach Wognsen fra Odense Valgmenighed.