Lyt til artiklen:

Anlægsgartner vil styrke alle ledelseslag i anlægsforretningen

00:00
Hastighed: ???x
03:40

OKNygaard og lederne skal også håndtere, at den nye generation af medarbejdere stiller nogle andre krav til en arbejdsplads.

I disse år bliver projekter mere komplekse blandt andet med øget fokus på dokumentation, at imødegå klimaforandringer og bidrage til biodiversitet.

Her kræver det ikke kun at være god til at lede projekterne som leder. I arbejdet med store maskiner, jord, fliser og beplantning handler det nemlig også om at være god til at lede menneskerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udvikling af en bred palet af ledelseskompetencer er en målrettet del af OKNygaards HR-indsats. Det skriver virksomheden, som har trukket dele af opgaven i ledelsesudvikling hjem for at styrke alle ledelseslag i anlægsforretningen, i en pressemeddelelse

- I vores branche har det handlet om - og gør til dels stadig - at lede projekter, men arbejdsmarkedet udvikler sig hastigt i disse år, og det skal vi imødekomme.

- Vi skal som virksomhed - sammen med vores medarbejdere - være omstillingsparate, og det stiller krav til lederne. Det har vi fokus på at understøtte i ledelsesudviklingen, siger Majbritt Gert Poulsen, HR Business Partner hos OKNygaard, i pressemeddelelsen.

En kompleks opgave

HR-udviklingsteamet skaber ledelsesuddannelser- og seminarer i tæt samarbejde med den øverste ledelse. Uddannelserne og seminarerne tager udgangspunkt i at klæde den enkelte leder på til at løfte en kompleks opgave.

Anlægsgartner: Fokus på biodiversitet bør være normen

Se også:

Anlægsgartner: Fokus på biodiversitet bør være normen

- Som leder skal man være i stand til at stille sig frem, sætte retning, lytte, kommunikere og motivere - samtidig med, at man styrer nogle komplekse projekter, hvor der også løbende stilles nye faglige krav, siger Jakob Vest Arler, HR Udviklingschef hos OKNygaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det stiller også krav til os i HR, fordi vi både skal kende den hverdag, de arbejder i og hvilken læringsmetode, der fungerer bedst for dem. Derfor prioriterer vi også at trække i arbejdstøjet med jævne mellemrum. Det er en mere antropologisk tilgang til HR-indsatsen, som vi har erfaring med, fungerer godt, siger han.

Mål og mening

OKNygaard og lederne skal også håndtere, at den nye generation af medarbejdere stiller nogle andre krav til en arbejdsplads, lyder det. Blandt andet handler det om mål og mening i opgaverne, men også om de forudsætninger, som flere unge i dag kommer med.

OKNygaard tager hul på Operaparken

Se også:

OKNygaard tager hul på Operaparken

- Som arbejdsplads skal vi imødekomme både deres forventninger og deres forudsætninger. Mange unge kommer i dag med mange forskellige udfordringer og forudsætninger, ligesom vi skal tage højde for, at vi på samfunds-niveau har en høj andel af mistrivsel blandt især unge.

- Det skal vi kunne rumme som arbejdsplads, og vores ledere skal være klædt på at håndtere det, siger Jakob Vest Arler.

Der mangler hænder

HR Udviklingschefen fortæller, at OKNygaard lægger stor energi i tæt samarbejde med erhvervsuddannelserne og nogle europæiske udviklingsprojekter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- På både nationalt og europæisk niveau kan vi allerede nu se, at vi mangler hænder til at løfte den grønne omstilling. Derfor er det helt afgørende for os, at vi får øget optaget på de erhvervsuddannelser, vi aftager elever og medarbejdere fra.

- Det kræver, at både virksomheder og uddannelsesinstitutioner lykkes med at tiltrække de unge til at vælge faget, men også at de unge får tillært de nødvendige faglige, sociale og menneskelige kompetencer, siger HR Udviklingschefen.

JU Århus satser på EUX-anlægsgartneruddannelsen

Se også:

JU Århus satser på EUX-anlægsgartneruddannelsen

Udover anlægsforretningen kommer turen til driftsforretningen efter nytår, lyder det.