Lyt til artiklen:

Furesø Kommune eksperimenterer sig til Bytræprisen 2023

00:00
Hastighed: ???x
02:26

- Vi kan gå lige til det, vinderen er ... Ej, I får lige begrundelsen først, lød det, da Kasper Weitemeyer, som er formand for Dansk Træplejeforening, byggede spænding op om vinderen.

Det fik det fyldte auditorium på Københavns Universitet til at bryde ud i latter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I begrundelsen har juryen lagt vægt på, at årets modtager i mange år har lagt et stort arbejde i at få deres træplantning til at fungere, så træerne kan leve i mange år.

Det skyldes blandt andet de dygtige medarbejdere i marken, som tager initiativ til at eksperimentere og optimere arbejdet samtidig med, at de lader sig inspirere af kolleger andre steder.

De har mange varierede plantestørrelser og stort fokus på små træstørrelser, og de er i gang med at se på, hvordan træplantninger kan bidrage til øget biodiversitet.

Man var de første til at indføre det svanemærkede CMA eller Ice & Dust-Away til at bekæmpe is og sne. Og generelt er de meget eksperimenterende og inspirerende for kolleger andre steder.

- Tillykke til Furesø Kommune, sagde Kasper Weitemeyer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det fik salen til at bryde ud i dagens mest højlydte klapsalve, mens seminar-deltagerne kiggede sig lidt om efter nogen, der ville modtage prisen.

Glad borgmester

Et øjeblik senere blev borgmester Ole Bondo Christensen introduceret, og han takkede selvfølgelig, men kunne heller ikke lade være med at bemærke, at prisen er i et ret enormt omfang:

- Det er jo et trofæ, der pynter på ethvert skrivebord, sagde han storsmilende inden han fortsatte:

- Jeg er rigtigt glad for begrundelsen, for den peger på vores dygtige medarbejdere, sagde han.

Han roste sine medarbejdere for deres indsats for kommunens træer og planter. Rent personligt var prisen også et højdepunkt for ham som politiker:

Artiklen fortsætter efter annoncen

-Som borgmester får man meget skældud. Det gør jeg ikke, når snakken falder på vores beplantning, sagde han med et lille grin.

Han hyldede også seminardeltagerne generelt for at gøre en afgørende indsats for natur og grønne områder, som er vigtige for både regnvand og biodiversitet.

- Det er super vigtigt at få byerne bevokset med træer, så tak for det, sluttede han.