Lyt til artiklen:

Stor alsidighed på Skandinaviens største grønne fagmesse

00:00
Hastighed: ???x
04:54

Det er ikke kun bredden i fagligheden, der har fået et nyk opad. Det har udstillingsoplevelsen også, fortæller udstillingsleder.

Om lidt over en uge slår Have & Landskab portene op til tre dage med inspiration, live-forskning, vidensdeling og alle de nyeste løsninger, som sektoren kan byde på.

Her har 277 udstillere købt stand til Skandinaviens største grønne fagmesse, oplyser Have & Landskab i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selvom det er tæt på de 278 udstillere fra rekordåret 2017, mener fagmessens bestyrelsesformand og planteskoleejer, Joel Klerk, især, at gæsterne bør bemærke, hvor alsidig messen er i år.

- Der er søsat et væld af nye aktiviteter, som jeg har store forventninger til, siger han i pressemeddelelsen.

rich-media-2
Den grønne fagmesse finder sted fra 30. august til 1. september. Arkivfoto: Have & Landskab.

Det gælder det udvidede program til Fagligt Forums lynkurser med klassiske oplæg, men også markvandringer og en workshop. Der er også nye specialområder for greenkeepere og groundsmen, ligesom der også er et fysisk demonstrationsanlæg for kirkegårdsfolkene.

- Det handler om at skabe fornyelse og give inspiration, ikke kun på standene men overalt på udstillingen, og det tror jeg, at vi lykkes med i år, siger Joel Klerk, der desuden er indehaver af Joel Klerk Planteskole.

Messeareal på 14 hektar

Det er ikke kun bredden i fagligheden, der endnu en gang har fået et nyk opad. Det har selve udstillingsoplevelsen også, fortæller udstillingsleder, Dina Overgaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi arbejder hele tiden med at gøre udstillingen til en god oplevelse ud over det sædvanlige. Derfor har vi skabt nye områder og gjort det hele mere levende med flere chill out-steder og større madboder placeret strategisk mange steder på arealerne. Alt fra det festival-agtige over det rolige og skovprægede til ren loungestemning.

Nye udstillere overalt på Have og Landskab

Se også:

Nye udstillere overalt på Have og Landskab

- Håbet er selvfølgelig, at hvis gæsterne har flere muligheder for at hvile benene med en kop kaffe, en pandekage eller et måltid, så bliver de også lige en time længere og suger endnu mere faglighed og inspiration til sig, siger Dina Overgaard i pressemeddelelsen.

Hun forklarer, at Have & Landskabs 14 hektar er så fulde af viden og produkter, at ingen kan nå at se alt på én dag.

Maskiner til kirkegården

En af de nye udstillere på fagmessen er Balle Innovation, der blandt andet producerer løftegrej og småmaskiner til kirkegårdene.

Stor planteskole vil give inspiration til kirkegårdene

Se også:

Stor planteskole vil give inspiration til kirkegårdene

Her har indehaver Martin Olesen besluttet at have en stand på Maskinmarken, selvom der er et 1.000 kvadratmeter specialområde netop til kirkegårdene. Men der ligger grundige overvejelser bag beslutningen, forklarer han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Når du arbejder på en kirkegård, har du brug for en lang række maskiner. Så det er oplagt, at kirkegårdsfolket helt naturligt vil lægge vejen forbi Maskinmarken. Her står vi klar til at præsentere 100 procent elektrisk drevet løfteudstyr til håndtering af kister - også uden oliehydraulik.

- Og jeg tror desuden, at det vil vække opmærksomhed med vores lille selvkørende kirkegårdsscooter, så du kan komme rundt på de små stier med en rive og skovl og lidt ekstra udstyr uden trillebør. Der er jo meget fokus på arbejdsmiljø på kirgårdene, så vi glæder os til at vise mulighederne frem, siger indehaveren.

Her er de elektriske maskiner gode for flere miljøer

Se også:

Her er de elektriske maskiner gode for flere miljøer

Martin Olesen fra Balle Innovation står i øvrigt på Maskinmarkens stand A11.

Dialog med folk i marken

Have & Landskab er sat i verden for at vise landets grønne fagfolk hele paletten af løsninger, produkter og viden netop nu. Og den mulighed lader de ikke passere i Horsens Kommunes Park, Vej og Anlæg-afdeling, fortæller afdelingsleder Knud Høeg Rasmussen.

- Alle 74-75 orangeklædte helte i afdelingen har fået tilbuddet om at komme på messe, og langt de fleste grønne folk har sagt ja til tilbuddet og er klar til at køre sammen til Have & Landskab, siger Knud Høeg Rasmussen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-9
I år har 277 udstillere købt stand. Foto: Have & Landskab.

Han understreger, at udstillerne har god grund til at tage dialogen med folkene i marken, når de kommer forbi standene.

- Vores ansattes vurdering vejer tungt, når der skal tages indkøbsbeslutninger i afdelingen. Jeg kunne ikke drømme om at købe ind uden at have fået vurderingen fra dem, der skal betjene udstyret i dagligdagen.

Rauch saltspredere klarer kommunernes stispredertest

Se også:

Rauch saltspredere klarer kommunernes stispredertest

- Helt specifikt kigger de i år efter både skraldespands-løsninger og græsklippere, og vi har god erfaring med at invitere leverandører til efterfølgende at give en demo hos os, når vores folk har opdaget noget spændende. Så jeg glæder mig til at se de ting, der står på listen, når alle er hjemme igen, siger afdelingslederen.

Knud Høeg Rasmussen er desuden næstformand i Groundsman Association Denmark, som afholder bestyrelsesmøde i Slagelse i forbindelse med, at bestyrelsen besøger den grønne fagmesse.