Lyt til artiklen:

Rauch saltspredere klarer kommunernes stispredertest

00:00
Hastighed: ???x
03:47

Rauch saltspredere har opnået gode testresultater i kommunernes stispredertest.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Maskinhandler Indkøbsringen A/S, MI, som importerer et bredt udvalg af saltspredere fra Rauch i Tyskland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

MI ser meget positivt på den nye testprocedure og har deltaget i testen med tre Rauch-spredere, som egner sig til gang- og cykelstier.

Alle tre Rauch saltspredere opnåede resultater i toppen af skalaen sammenlignet med de øvrige deltagere, hvilket produktchef hos MI, Per Monk Ramussen, er meget tilfreds med.

Vejdirektoratet har offentliggjort udbudsmaterialet for snerydning

Se også:

Vejdirektoratet har offentliggjort udbudsmaterialet for snerydning

- Det er de spredere, som vi vurderer, er bedst til at løse opgaverne på gang- og cykelsti. Derfor er vi også meget tilfredse med de karakterer, som sprederne opnåede i testene, udtaler produktchef Per Monk Rasmussen i pressemeddelelsen.

Mindre forbrug af salt

Kommunernes vinterudvalg har dannet en "sprederudviklingsgruppe" kaldet SUG.

En af gruppens formål er at udvikle en officiel testprocedure til stispredere, som kan dokumentere spredernes dosering- og spredeegenskaber.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Yderligere skal testproceduren sikre bedre spredere i fremtiden, og ikke mindst hjælpe brugerne til et mindre forbrug af salt til stor gavn for både økonomien og miljøet.

Sti-saltspreder sættes på prøve

Se også:

Sti-saltspreder sættes på prøve

Fokus i testen er et øget krav om præcision i spredningen. Derfor er der opstillet nogle minimumskrav indenfor dosering, spild, pulsering, spredebillede, start og flow. Sprederne bliver vurderet efter, om de er bestået eller ej.

Den nye testprocedure kaldet "Standardprocedure for test af stispredere - marts 2022" er udviklet og udført i samarbejdet med Teknologisk Institut og er at finde på Vejdirektoratets hjemmeside.

De tre saltspredere

MI deltog i testen med to tallerkenspredere model SA og Axeo og en valseudlægger model UKS.

SA-serien er ifølge MI bygget på god og velkendt teknik, og leverer et godt stykke spredearbejde. Derudover er sprederen meget bruger- og servicevenlig, lyder det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den fås i 120, 250 og 360 liter med enten PTO- eller hydraulisk drev.

rich-media-6
Rauch SA 360. Pressefoto.

Axeo-serien er en professionel tallerkenspreder, hvor fleksibiliteten og udstyrsmulighederne ifølge MI er mange. Axeo fås i 250, 560 og 750 liter, men sprederen kan blive bygget op til 1.500 liter med en maksimal nyttelast på 1.800 kg.

Den fås med PTO- eller hydraulisk drev, mens betjening kan foregå med hydraulik, el eller med de avancerede Quantron-computere.

rich-media-7
Rauch AXEO 6.1. Pressefoto.

UKS er valseudlæggere, som ifølge MI leverer et meget eksakt og præcist spredebillede i både bredde- og længderetningen.

Maskinerne fås fra 100 til 300 centimeters arbejdsbredde med PTO- eller hydraulisk drev og med manuel, kabel, elektrisk eller Quantron-computerbetjening.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge MI er en unik og meget brugervenlig detalje på UKS den totale åbning af bunden.

Det giver "ekstrem hurtig restmængdetømning og nem adgang ved rengøring og servicering af maskinen", skriver MI.

rich-media-9
Rauch UKS 100. Pressefoto.

- Kunderne har mulighed for at se sprederne på Have & Landskab 2023. Vi er på stand G1, hvor vi selvfølgelig også viser en masse andre af vores produkter, fortæller Per Monk Rasmussen.