Lyt til artiklen:

Nye udstillere overalt på Have og Landskab

00:00
Hastighed: ???x
03:42

Have og Landskab 2023 bliver den bredeste udgave af Skandinaviens største grønne fagudstilling nogensinde.

Af de 225 virksomheder som indtil videre har købt stand til messen, er mindst 43 med for første gang.

Det skriver Have og Landskab i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Både antallet af udstillere og især antallet af nye udstillere er ifølge messens udstillingsleder, Dina Overgaard, højere, end det plejer at være så længe før udstillingen.

I den forbindelse kan udstillingslederen pege på flere årsager til den store og brede interesse.

- Der opstår nye virksomheder og konstellationer hele tiden, og så skal man ud at promovere sig overfor branchen. Samtidig tror jeg, at vi er ved at have fastslået Have & Landskabs rolle som et mødested og en faglig platform, der er til rådighed året rundt, siger hun.

Et netværk

Der er ifølge udstillingslederen opstået en stemning af, at hvis man har en plads i den grønne branche, er man nødt til at være på Have & Landskab.

- Og det mener jeg jo, er rigtigt. Det er her fagfolkene har adgang til hele udvalget, alle løsningerne og ikke mindst kollegerne. Og det netværk er altså meget værd året rundt, siger Dina Overgaard i pressemeddelelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udstillingslederen pointerer, at samtlige otte udstillingsarealer på sommerens udstilling kommer til at have mindst to nye udstillere, men at Strøget og Maskinmarken er oppe på 14 og 17.

Behov for anlægsgartnere

Der er konsekvent langt over 10.000 besøgende på Have & Landskab, hvoraf en stor del af faglærte anlægsgartnere.

Eksempelvis har anlægsgartnerfirmet Kirkegaard A/S fast sendt en delegation til messen. Alligevel er 2023 det første år, hvor firmaet selv deltager med en stand, og det er der især én grund til, fortæller tilbudschef Bo Skjoldager Andersen i pressemeddelelsen.

- Vi har brug for at ansætte flere dygtige anlægsgartnere. Det betyder, at vi har behov for at være kendt i markedet. Her giver Have & Landskab absolut mest mening, da det nærmest er den eneste messe, som rigtigt henvender sig til vores segment, siger han.

- HL har ligesom monopol på den grønne sektor, så det er her, vi kan møde alle og se alting og samtidig få vist, at vi er en attraktiv arbejdsplads, forklarer Bo Skjoldager Andersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Planter og råd til professionelle

Jesper Planteskole er også ny udstiller på Have & Landskab i 2023.

- Vi lever og ånder stadig for at give de professionelle kunder produkter og løsninger, der virker netop for dem, fortæller planterådgiver Pia Elkjær-Christensen. i pressemeddelelsen.

- Derfor står vi klar i Slagelse i år for at vise, hvad vi kan tilbyde, og især hvordan vi kan hjælpe med rådgivning, siger hun.

Nyt mesterskab

HL23 byder - blandt meget andet - på det nye tiltag "Skovbrugsmesterskaberne for elever", som skal skabe masser af liv og opmærksomhed på skov- og naturteknikeruddannelsen på årets udstilling.

En af drivkræfterne bag konkurrencen er formanden for Skoventreprenørforeningen, Nickolai Schlechter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi vandt opgaven med at udvide en del af Have & Landskabs arealer i et skovområde, og med den opgave fulgte faktisk også en gratis standplads, fortæller han i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Det var jo heldigt, men sjovt nok havde vi allerede besluttet at købe en stand i år, for det er jo en voldsomt relevant messe, hvor vi kan møde alle leverandører og kollegaer indenfor natur-, skov- og landskabspleje og arboristfaget.

- Desuden håber vi, at mindst en af vores elever skal dyste til skovbrugsmesterskaberne, og så er vi jo nødt til at være dernede og bakke op, understreger Nickolai Schlechter.

Have & Landskab bliver afholdt 30. og 31. august og 1. september 2023 i Slagelse.