Lyt til artiklen:

El-lifte skal fremtidssikre udlejer

00:00
Hastighed: ???x
02:49

Horsens Lift har fejret 30-års jubilæum og opnået en pæn vækst på 67 procent på seneste årsresultatet.

Det går kun én vej for Horsens Lift. Det er op og fremad. Dårlige ordspil til trods, så kunne ejere og grundlæggere af liftudlejningsfirmaet, ægteparret Esben Vernholt Jensen og Jeannette Jensen, i juni i år med glæde fejre 30-års jubilæum i en branche, hvor udlejningsfirmaer af deres slags sjældent når den alder under ejerskab af grundlæggerne.

Således er Horsens Lift vokset fra en lille udlejningsvirksomhed ved firmaets start i 1993, til nu at have over 400 lifte fast i sortimentet, som udlejes og sendes ud til kunder over hele landet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På nuværende tidspunkt beskæftiger Horsens Lift 25 ansatte og har for nyligt præsenteret det bedste regnskab i virksomhedens historie med en bruttofortjeneste på cirka 19 millioner, hvilket svarer til en vækst på 67 procent på årsresultatet.

- Vi har valgt altid at have mange forskellige lifte på lager, hvilket kan være et sats i vores branche, hvis efterspørgslen ikke er der, fortæller Esben Vernholt Jensen. Han tilføjer:

- Strategien har virket, og i det seneste regnskabsår har vi præsteret bedre end nogensinde med en udlejningsprocent på 80 procent. Det afspejler sig på bundlinjen og i tilfredse kunder, som vender tilbage igen og igen, hvilket vi naturligvis er meget tilfredse med, siger han i en pressemeddelelse.

Fremtiden tilhører el

Horsens Lifts fremgang skyldes også, at man tidligt identificerede en tendens blandt kernekunderne: Som i resten af samfundet har det offentlige taget grøn drift og grønt byggeri til sig, og i øjeblikket må offentlige byggeprojekter maksimalt udlede otte kilo CO2 per kvadratmeter. En grænseværdi, som inden længe sættes ned til seks kilo CO2 per kvadratmeter. Regelændringerne har derfor skabt nye krav til de lifte, som byggesjakkene benytter i deres arbejde.

Som reaktion herpå gjorde Horsens Lift sig i 2021 til eneimportør af det kinesiske liftmærke Zoomlion, der er blandt de største producenter af 100 procent eldrevne lifte i verden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Markedet hungrer efter eldrevne lifte, hvilket vi tydeligt mærker, siger Esben Vernholt Jensen. Han tilføjer:

- Det offentlige er med til at definere standarden for de maskiner, man benytter i industrien og på byggepladserne, og selvom der selvfølgelig vil være en overgang, hvor der fortsat vil blive benyttet diesel og hybrid, så er der ingen tvivl om, at fremtidens liftbranche er drevet af el. Vi allerede godt i gang med omstillingen, og jeg tror på, at vi også om 30 år er med helt fremme, hvor det er sjovt at være.