Lyt til artiklen:

Tidligere supermarkedsgrund bliver til bypark

00:00
Hastighed: ???x
02:04

Den kommende bypark, som står færdig i foråret, er et af flere projekter, der er på vej i området.

I øjeblikket okkuperer en række gravemaskiner det, der for nu er en tom grund i Nordborg By i Sønderborg Kommune.

Men om få måneder vil grunden ikke længere være tom. Tværtimod skal Storegade 32 understøtte bylivet på ny i nye klæder som bypark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Pladsen har i mange år ligget ubenyttet hen, men i den næste tid bliver stedet omdannet med henholdsvis beplantning, sti, pavilloner og legeredskaber for de mindste børn, oplyser kommunen.

Idéer fra borgergruppe

Udviklingen af byparken i Nordborg By tager udgangspunkt i en borgergruppes idéer. Parken er tiltænkt lokale såvel som turister, dagplejemødre, udeundervisning på Nordalsskolen og koncerter og arrangementer i forbindelse med byens festdage.

- Omdannelsen af den tidligere Fakta-grund til en attraktiv bypark er en del af udmøntningen af masterplanen, som vi i Udviklingsforum Nordals udarbejdede i 2021 for at forskønne Nordals, siger Jimmy Simonsen i pressemeddelelsen fra kommunen.

Træerne kan igen motionere på Stege Vold

Se også:

Træerne kan igen motionere på Stege Vold

Han er en af byrådets repræsentanter i Udviklingsforum Nordals.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er dejligt at se, at vi nu er skridt for skridt for projektet gennemført. Søparken ved Nordborg Slot blev indviet i 2021, og der er flere projekter på vej, siger repræsentant Jimmy Simonsen.

Flere projekter på vej

LabLand Arkitekter er valgt til opgaven med at udvikle området og er bygherrerådgiver på anlægget af pladsen, mens det er Fynsk & Søn A/S, der har entreprisen.

Den kommende bypark til i alt tre millioner kroner og står efter forventningen færdig i maj i år.

Nedrivningsgrund bliver til sanselund

Se også:

Nedrivningsgrund bliver til sanselund

Derudover oplyser kommunen, at Udviklingsforum Nordals, som arbejder ud fra masterplanen "Et helstøbt Nordals", for nylig har holdt statusmøde.

Udviklingsforummet har i en forbindelse følgende projekter på vej: Etablering af en springsvandshave ved Ridepladsen i Nordborg og etablering af en eventyrsti og naturlegeplads i Nordborg.