Lyt til artiklen:

To nye tiltrotatorer fra dansk producent

00:00
Hastighed: ???x
03:59

I løbet af foråret sender fynske Compacttilt yderligere to af deres tiltrotatorer til mindre maskiner i handlen.

Virksomheden Compacttilt i Nørre Aaby på Fyn kan senere i år fejre 20-års jubilæum. Indtil 2014 var det dog under et andet navn, som stort set udelukkende lavede specialmaskiner til industrien. Denne produktion er i dag lukket ned, det skete i 2021.

I stedet produceres nu udelukkende tiltprodukter til gravemaskiner, og i løbet af de kommende måneder sendes yderligere to tiltrotatorer på markedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg vil tro, vi i alt har sendt 3.500-4.000 enheder afsted her fra fabrikken, heraf 1.500 alene sidste år, fortæller forhandleransvarlig Maria Gade til Grøn Teknik.

Serien fuldendes

Men noget tyder på, at produktionen i 2023 bliver endnu større, for virksomheden er nu klar til at præsentere en ny generation af 2,5 tons tiltrotator, og til sommer fuldendes serien med en tiltrotator til max. 6 tons.

rich-media-2
Forhandleransvarlig Maria Gade har været med på hele vækstrejsen med Compacttilt. Foto: Torben Jastram.

- Så er sortimentet komplet i vores produktfamilier for markedets mindste tiltprodukter til maskiner i vægtklassen 0-10 tons. Det kommer op på 5 tilt-produkter og 4 rotatorer, fortæller hun.

Øjnede ny produktion

Der er reelt tale om et væksteventyr for det, der startede som et udviklingsprojekt tilbage i 2014, hvor en entreprenør-kunde en dag spurgte, om der kunne laves en stærk tilt med lav vægt og ingen cylindre til en 5 tons gravemaskine.

- I forbindelse med at vi løste opgaven, øjnede vi muligheden for en helt ny produktion på fabrikken. Først altså en tilt til 5 tons maskiner, og derefter lavede vi samme produkt til henholdsvis 2,5 og 10 tons, fortæller hun og tilføjer:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hele vejen gennem forløbet har vi hentet erfaringer fra maskinførerne. Vi vil rigtig gerne kunne løse maskinførernes udfordringer. Igennem mødet med maskinførerne vil vi gerne finde ud af, hvad vi kan bidrage med for at driftstoptimere deres arbejdsdag - både i forhold til udnyttelse af maskinen, men også maskinførerens arbejdsmiljø, fastslår Maria Gade.

rich-media-4
Compacttilt sælger tiltprodukterne gennem maskinforretninger, som også varetager service. Dog hjælper man på fabrikken til med service, hvis det er påkrævet. Foto: Torben Jastram.

Vendepunktet kom for alvor i 2020, da Compacttilt præsenterede deres første tiltrotator, CTR3. Den blev udviklet til maskiner på max. 3 tons, og var med sin lave produktvægt og smalle design et produkt som skilte sig ud i markedet.

Dansk produktion

I 2022 lancerede Compacttilt rotator til 1-2 tons og 6-10 tons med rotationssensor og joystickstyring. Til marts lanceres en ny generation af CTR3 tiltrotator til 2-3 tons maskiner, der er opdateret med tilvalg for joysticks løsning, rotationssensor - og helt nyt automatisk olieskift system.

- Og til sommer kommer vi med Tiltrotator CTR6, hvor vi er lykkedes med et smalt design, således at der med et S40 skovlskifte kan bæres 40 cm skovl, siger hun.

Undervejs i udvilkingen af virksomheden og produkterne har Compacttilt optimeret processen så godt som muligt undervejs.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I dag benytter vi nogle underleverandører til at noget af det lavtekniske. Men vi laver selv motorerne, og al montering foregår ligeledes her i Nr. Aaby, fortæller Maria Gade, som danner par med virksomhedens indehaver Daniel Duus og har været med lige fra starten.

Langt den største del af produktionen foregår på fabrikken på Fyn, og Compacttilt sælger udelukkende til det danske marked og kun til maskinforretninger der har nysalg af gravemaskiner 0-10 tons.

Ikke udlandet - endnu

- Der har været en del henvendelser fra udlandet, men indtil videre har vi ikke følt, at vi er gearet til vækst ud over grænserne. Det kommer måske senere, siger hun.

Men hvis sortimentet nu er komplet for tilt og rotator, hvad kigger udviklingsafdelingen så på?

- Vi har forskellige ideer i støbeskeen, som jeg ikke kan komme nærmere ind på nu. Men når vi kommer med noget, så bliver det et eller andet, som mangler i markedet, fastslår Maria Gade over for Grøn Teknik.