Lyt til artiklen:

Bypark på 14.000 kvadratmeter tegnet på naturens præmisser

00:00
Hastighed: ???x
02:06

Den kommende bypark hedder Klimaparken og skal kunne håndtere 2.000 kubikmeter regnvand.

En grøn kile med glitrende småsøer og summende insekter.

Sådan introducerer tegnestuen BOGL en ny bypark i Ballerup ved navn Klimaparken, som de har vundet opgaven om at udforme.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det bliver spændende at tegne en park til Ballerup, der både løser behovet for regnvandshåndtering, øger biodiversiteten og bruger naturen til at skabe sociale samlingssteder, siger kreativ og direktør og partner i BOGL, Jens Linnet, i en nyhed fra kommunen.

- Parker og klimatilpasning er to af vores kerneområder, og vi har vigtige erfaringer med fra Remiseparken og Kulbaneparken i København og Folkeparken i Odder, som vi glæder os til at bruge her, siger Jens Linnet.

Forandrer sig med vejret

Klimaparken bliver cirka 14.000 kvadratmeter og skal håndtere 2.000 kubikmeter regnvand for forsyningsselskabet Novafos og skybrud.

Ifølge BOGL bliver der tale om en park på naturens præmisser, der følger årstidernes gang og bliver forandret med vejret.

Udearealer ved rådhus bliver til folkepark

Se også:

Udearealer ved rådhus bliver til folkepark

Efter store regnskyl vil nye søer opstå og forandre parken, der både er et planlagt landskab og et organisk vandskab. Her vil det være muligt at gå tørskoet gennem et foranderligt vandpytlandskab, hvor vandet spejler trækroner og himlen og vidner om årstidernes gang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

"Det våde element referer desuden til områdets historie som mose og er samtidig med til at forme en ny og mere biodivers fremtid i Ballerup", skriver Ballerup Kommune i nyheden.

Pladsen, Plinten og Promenaden

Desuden er det tanken, at parken skal møde den omkringliggende by med en urban kant.

Her vil tre nye byrum ved navn Pladsen, Plinten og Promenaden koble sig på byen, mens Klimaparkens indre bliver frodig, grøn og organisk.

rich-media-4
Plinten er det ene af tre byrum ved den kommende bypark. Visualisering: de Gayardon Bureau.

Når Klimaparken bliver anlagt, får den placering mellem Ballerup Station, Ballerup Centret, NEXT, TEC, Baltoppen Live og de nye boliger, der bliver bygget i området.

I alt var der fem konkurrence-projekter i spil til Klimaparken. Etableringen af parken begynder efter planen i 2025, oplyser Ballerup Kommune.