Lyt til artiklen:

System til grønne vægge opnår brandgodkendelse

00:00
Hastighed: ???x
02:14

Wall-systemet består af render, hvori vækstmediet, vandingssystemet og planterne bliver placeret.

Nature Impacts Wall-system til grønne vægge har opnået en A2-s2-d0 brandgodkendelse, hvilket betyder at virksomhedens vægsystem er godkendt til brug i etagebyggeri samt i forbindelse med flugtveje.

Dermed er Wall-systemet et af de få grønne vægsystemer på markedet, der er certificeret med en brandgodkendelse, oplyser virksomheden, som skriver følgende om certificeringen:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er vigtigt for os, altid at kunne tilbyde den rette dokumentation i forbindelse med brugen af vores produkter i byggeriet. Det er essentielt at man som bygherre, arkitekt og håndværker kan være sikker på, at de benyttede produkter overholde gældende lovgivning.

- En brandgodkendelse af vores Wall-system har været et vigtigt parameter for os. Med denne brandgodkendelse kan vi tilbyde vores kunder en endnu højere grad af sikkerhed og tryghed.

Udsat for flere tests

Wall-systemet består af render, hvori vækstmediet, vandingssystemet og planterne bliver placeret, hvilket, udover at tilføre noget grønt og levende til en væg, også reducerer støjen fra trafik og andre miljøpåvirkninger, lyder det.

Brandgodkendelsen betyder også, at Nature Impacts vægsystem lever op til de høje krav, der bliver stillet i forbindelse med en brandklassificering, og som er påkrævet ved fleretages byggerier.

Nature Impact Wall-systemet er godkendt og certificeret indenfor både B-s2-d0 og A2-s2-d0 - og for at opnå sidstnævnte brandgodkendelse kræver det et par forskellige test.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor er Wall-systemet blevet udsat for testen 'Single Burning Item', som fastslår varmestrålingen, hvor hurtigt flammen spreder sig, røgudvikling, og om der er formation af brændende dråber.

Systemet er også blevet udsat for testen 'Heat of combustion', som fastslår den maksimale brandværdi.

Stor plantevæg skal lede blikkene opad

Se også:

Stor plantevæg skal lede blikkene opad

Testen på Wall-systemet viste, at der er minimal flammeudvikling, meget begrænset røgudvikling og ingen formation af brændende dråber, hvilket vil sige, at det ikke smelter, oplyser Nature Impact.

Nature Impact er en dansk familievirksomhed etableret i 2013, hvis formål er at levere fremtidssikrede systemløsninger inden for grønne tage og plantevægge til den danske byggebranche.