Lyt til artiklen:

Stor plantevæg skal lede blikkene opad

00:00
Hastighed: ???x
02:22

Den 65 kvadratmeter store plantevæg hænger på Salling Aarhus' facade og løber fra sjette sal og ned til gågaden.

En væg bestående af mere end 2000 planter skal lede blikkene fra gadeniveau og opad til Sallings nye attraktion, Salling Roofgarden - en byhave på toppen af Aarhus, som blev indviet i midten af juni i år.

- Det er ikke til at se, at der er en taghave helt deroppe. Derfor har vi inkorporeret et blikfang, der leder øjet op mod taghaven øverst oppe på sjette sal.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nu åbner bypark på toppen af Aarhus

Se også:

Nu åbner bypark på toppen af Aarhus

Det fortæller landskabsarkitekt hos Henning Larsen Architects Caroline Grenaa Nemeth i en pressemeddelelse fra Nature Impact.

- Idéen bag etableringen af plantevæggen er, at vi visuelt ønsker at skabe en tydelig og attraktiv forbindelse mellem gaderummet og Roofgarden i form af et grønt og frodigt element, siger hun.

rich-media-3
Plantevæggen får vand fra et app-styret vandingsanlæg. Foto: Nature Impact.

Vanding via app

Plantevæggen er leveret og opsat af Fyns-baserede Nature Impact, der har mange års erfaring med produktion, opsætning og drift af grønne vægge.

En plantevæg på 65 kvadratmeter kræver både teknik og derudover en hel del planter. Dertil kommer også et vandingsanlæg, der sender besked til drypslangerne i plantevæggens planterender via en app.

rich-media-4
Plantevæggen på Salling Aarhus' facade består af mere end 2000 planter. Foto: Nature Impact.

Drypslangerne tilfører nok fugt til, at planterne trives, samtidig med at det sparer på vandet, fortæller Keld Nielsen fra Natur Impact.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vores vandingssystem styres af en app, så kan vi følge med i det hele døgnet rundt og sørge for, at planterne får den rette mængde vand og gødning, siger Keld Nielsen og uddyber:

- For der er ikke nok vand fra nedbør til at vande planterne. Det når ikke på den måde ind på væggen, så planterne kan få glæde af det.

Mere grønt i byerne

Ifølge landskabsarkitekten fra Henning Larsen Architects kan plantevægge være en del af løsningen, når det kommer til at få mere grønt indlejret i byerne og skabe små oaser.

- Ved at udnytte byens facader kan byens fauna og flora øges markant, samtidig med at det bringer byens borgere tættere på naturen i hverdagen, siger Caroline Grenaa Neméth.

rich-media-6
Plantevæggen skaber visuelt en tydelig og attraktiv forbindelse mellem gaderummet og Salling Roofgarden på sjette sal. Foto: Nature Impact.

Målet med Salling Roofgardens nye plantevæg har netop været at skabe naturoplevelser, blikfang og ikke mindst tilføre facaden biodiversitet, fortæller hun.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ved at integrere den grønne plantevæg i bygningen opnås der en æstetik, som både er køn at se på sommer og vinter.

- Med plantevalget kan vi dermed understøtte den generelle biodiversitet over en længere periode, siger landskabsarkitekten.