Lyt til artiklen:

Bobcat lancerer ny multimaskine

00:00
Hastighed: ???x
02:21

Ifølge Bobcat kan du godt pakke skovl, trillebør og lignende redskaber sammen, for med den nye multimaskine fra den amerikanske producent behøver du dem ikke længere.

Bobcat er klar med en ny multimaskine, der har til formål at gøre manuelt arbejde unødvendigt indenfor en række sektorer såsom byggeri og anlæg, nedbrydning og landbrug.

Med sin standardbredde på 90,4 centimeter er multimaskinen med modelnavnet MT100 nem at manøvrere gennem smalle passager og i trange områder. Maskinens bredde kan justeres til 104,5 centimeter med en såkaldt "Wide Track Option," som giver øget stabilitet og skåner terrænet. Maskinen vejer 1538 kilo.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fra den integrerede platform har brugeren et bedre overblik over multimaskinens sider og redskabets placering.

rich-media-2
Kosten er én af de mange redskabsmuligheder, som multimaskinen kan udstyres med. Pressefoto.

- Med MT100 kan brugeren transportere og arbejde i de snævreste passager, hvor andre maskiner kommer til kort. Maskinen bør ikke undervurderes - den laver et seriøst stykke arbejde lige fra oprydning ved stenbrud og genbrugsstationer til gravearbejde, jordbearbejdning og flytning af materialer. MT100 udkommer med lige så mange redskabsmuligheder, som Bobcats kompaktlæssere, siger John Chattaway, der er Product Manager hos Bobcat.

Lille men effektiv

På trods af maskinens overskuelige størrelse tilbyder den en nominel driftskapacitet på 460 kilo, en tiplast på 1314 kilo og en løftehøjde på 205,7 centimeter.

Derudover har multimaskinen flytbare modvægte, som gør det muligt for brugeren at justere løftekapaciteten og jordindgrebet afhængig af arbejdsopgaven. Modvægtene sidder som standard placeret i den forreste undervogn for at give optimalt jordindgreb. Flytter man dem til de bagerste stolper øges løftekapaciteten til 485 kilo og tiplasten til 1387 kilo, når det er nødvendigt, skriver Bobcat.

Motoren er en 25 hestekræfters dieselmotor fra Kubota, der lever op til EU's Stage V krav.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Multimaskinen er udstyret med bælter, så den transporterer sig mere skånsomt henover overflader. I almindelig smal arbejdsbredde efterlader maskinen et marktryk på 36 kilopascal. Med sin Wide Track Option er tallet 30 kilopascal. Multimaskinen har desuden en frihøjde på 20,5 centimeter.