Lyt til artiklen:

Aqua-Cleaner klar med punktprøjtesystem

00:00
Hastighed: ???x
01:24

Tom Bruhn Petersen er nu klar med sit egenudviklede punktsprøjtesystem, Weed Track, i Aqua-Cleaners pesticidfri og miljøvenlige Greenheat-serie.

Aqua-Cleaners indehaver Tom Bruhn Pedersen har igen været i opfinderhjørnet hjemme på værkstedet i Hee ved Ringkøbing. Tre års udvikling er tilendebragt, og således kunne den driftige mand på Maskiner under Broen for første gang præsentere sin nye Weed Track-enhed, som er et ukrudtsbekæmpelsesanlæg med punktsprøjtesystem.

- Alle overflader er jo ikke lige ukrudtsramt, og derfor giver det god mening kun at sprøjte det varme vand på de områder, hvor der er behov - og det er lige, hvad Weed Track gør, fortæller Tom Bruhn Pedersen til Grøn Teknik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alle systemer er i forenden - kamera, software osv.

- Kameraerne sørger for at genkende ukrudtet og sprøjte det. Det hele foregår nærmest af sig selv. Desuden kan det køre med variabel hastighed, så farten sættes op, hvor der er meget lidt, som skal bekæmpes, siger han og tilføjer, at Weed Track Greenheat er særdeles velegnet til kantstens-, fortovs- og flisearealer.

- Det er intelligent sprøjtning, som er et oplagt valg for professionelle, for eksempel kommuner og anlægsgartnere som skal passe større arealer, fastslår Tom Bruhn Pedersen.

Alle Aqua Greenheat-enheder er lavtryksprodukter med hedvand, som hverken benytter sig af kemi eller sort energi. Det slår ukrudtet ned med kogende vand, som opvarmes med bio-olie.