Lyt til artiklen:

ProGræs med fire fokusområder til Maskiner under Broen

00:00
Hastighed: ???x
03:23

Topdressere, gødning, frø og miljøvenlig opstregning til boldbaner bliver hovedtemaerne på ProGræs' stand på denne udgave af Maskiner under Broen.

Det bliver med særligt fokus på specifikke produktnicher, når ProGræs inviterer indenfor på sin stand på det kommende Maskiner under Broen. Direktør Niels-Peter Jensen tager en lang række af virksomhedens produkter med, men det er særligt ProGræs' topdressere, gødningsblandinger, frø og græsmaling, der vil være i centrum, når kunderne lægger vejen forbi.

- Det er de fire områder, hvor vi vil fokusere på at fortælle, hvad der foregår lige nu. Jeg har jo stået på de her udstillinger rundt omkring i 30 år, og det kan godt blive meget det samme, så nu prøver vi noget nyt i år, hvor vi vil have fokus på de her fire ting i stedet for bare at vælte alle vores produkter ud på en række. Så håber vi kunderne kommer hjem med en følelse af, at det var en god udstilling, siger Niels-Peter Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vild med vilje - næsten

De produkter, som man kan opleve på ProGræs' stand, er de nyeste indenfor deres respektive nicher. Der sker nemlig hele tiden en udvikling indenfor græspleje, fortæller Niels-Peter Jensen.

- Vi tager lidt med i forhold til, hvad der rører sig på græsfrømarkedet, men vi lægger vægt på blomsterfrø og vildengsblandinger, siger Niels-Peter Jensen.

Det er nemlig det, der er temaet for tiden, siger direktøren med henvisning til den megen fokus på biodiversitet under sloganet "vild med vilje."

- Vi har oplevet en markant vækst på det marked de seneste år. Der har været kæmpe interesse for det, siger Niels-Peter Jensen.

Og netop på det område har han masser af ekspertise at dele ud af.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har en uddannelse indenfor det og har været med til at lave det helt fra starten, så jeg ved, hvad der skal til, for at kunden får noget ud af det, siger Niels-Peter Jensen.

Han forklarer, at selvom det skal være "vildt," så skal arealerne alligevel plejes.

- Du ser det, når du kommer kørende og kigger ud i rabatten. Der står det hele jo bare og ligner ukrudt, og det kan folk ikke lide, siger Niels-Peter Jensen.

Lille topdresser og miljøvenlig maling

Udover frøblandingerne medbringer ProGræs sine topdressere fra Ecolawn. Modellen ECO250 udmærker sig ved sin meget lille størrelse, der gør det muligt for professionelle at anvende den på områder med begrænset plads eller ringe adgangsmuligheder.

- Det er faktisk den eneste på markedet, som kan komme ind i haverne. Der findes ikke andet, der har den størrelse, siger Niels-Peter Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Desuden er der fokus på en særlig, miljøvenlig græsmaling og gødning. Sidstnævnte er en svær niche lige i øjeblikket, fortæller Niels-Peter Jensen.

- Gødning er en svær spiller lige nu, fordi priserne er så høje, at det kan være svært at forholde sig til det. Men her har vi lidt tips og tricks til, hvordan vi kan få økonomien til at nå sammen for kunderne fremadrettet.

Ser frem til messe

Niels-Peter Jensen har store forventninger til dette års Maskiner under Broen. Han håber, at der er nogle af dem, som synes, der er lidt langt til Slagelse, hvor Have & Landskab afholdes, vil lægge vejen forbi messearealet ved broen. Det er sjældent, at der kommer nogle og køber noget på selve dagen, så messen handler for det meste om at netværke, fortæller ProGræs-direktøren.

- Det handler om at skabe interessen og vise, at vi er der. Vi glæder os rigtig meget til at kunderne kommer og ser til os, og vi regner med og tror på, at det bliver en succes for alle, siger Niels-Peter Jensen.