Lyt til artiklen:

Sønderjyllands største anlægsgartner samler systemerne

00:00
Hastighed: ???x
01:52

Lyng Entreprenør & Anlægsgartner har digitaliseret virksomheden og oplever nu vækst i omsætning og ansatte.

Gennem EU-projektet Compress har Sønderjyllands største anlægsgartner, Lyng Entreprenør & Anlægsgartner, nu sendt sporadiske huskesedler og Word-filer til tilbud på pension.

Med hjælp fra en konsulent fra EU-projektet fik virksomheden nemlig lagt en plan til at samle systemerne i ét digitalt system.

Det indbefattede henholdsvis en procestavle over opgaver og timeforbrug, timeregistrering og tilbudsberegner.

Målet var at være helt skarp på virksomhedens motto: Kortest mulig vej til faktura. Nu - efter to års forløb - er planen lykkes:

- De nye digitale elementer har ændret mit arbejde fundamentalt. Vi kan nå mere end tidligere, fordi vi har overblik og kan afgive tilbud hurtigere, siger indehaver Claus Lyng i en pressemeddelelse fra Erhvervsstyrelsen.

Øget krav om digitalisering

Langt de fleste små og mellemstore virksomheder, der arbejder med digitalisering, gør det, ligesom Claus Lyng, for at forbedre produktiviteten og optimere forretningen.

Det viser nye tal fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses virksomhedspanel.

Også ønsket om at yde en hurtigere og bedre service til kunderne er et vigtigt element for virksomhederne, og det tæller også, at digitalisering kan trimme driftsomkostningerne.

Klimatilpasningsprojekt hos boligforening gøres rentabelt

Se også:

Klimatilpasningsprojekt hos boligforening gøres rentabelt

Ligeledes stiller andre forhold også krav om øget digitalisering hos de små og mellemstore virksomheder.

Blandt andet betyder en ændring af bogføringsloven, at virksomheder fra 1. januar 2023 skal opbevare alt bilagsmateriale digitalt.

Compress er et landsdækkende program, der skal styrke konkurrenceevnen i 122 små og mellemstore produktionsvirksomheder.

Foreløbigt har 90 virksomheder været igennem et forløb, ligesom Lyng Entreprenør & Anlægsgartner.