Lyt til artiklen:

Nu åbner bypark på toppen af Aarhus

00:00
Hastighed: ???x
01:36

Åbningen af Salling Roofgarden begynder fredag den 17. juni klokken 11.00 og fortsætter igen lørdag formiddag.

Det er blandt andet blevet løftet 250 kubikmeter muldjord op i sjette sals højde for at fylde de bede, der nu danner rammerne for Sallings nye satsning Salling Roofgarden, der åbner 17. juni klokken 11.00.

Ligeledes byder Aarhus' nye bypark beliggende på toppen af stormagasinet Salling på tusind stauder, græsser og urter, ni træer på op til seks meter og ikke mindst en hel grøn væg beplantet af 2.500 planter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Med Salling Roofgarden har vores mål været at tilføre hverdagen yderligere vegetation på en af landets helt store tagflader. Vi har ønsket at nytænke byrummet, så man kan være sammen i det grønne, udtaler direktør for Salling, Marianne Bedsted, i en pressemeddelelse.

rich-media-2
Salling Roofgardens plantevæk løber hele vejen ned af stormagasinets facade mod Strøget. Foto: Salling Group.

Store forventninger

Søsterattraktionen Salling Rooftop har siden åbningen i 2017 placeret sig på en femteplads over mest besøgte attraktioner i Danmark med flere end fire millioner gæster - og derfor er der store forventninger til den nye bypark på toppen af Aarhus:

- Siden første spadestik i november sidste år har vi set frem til åbningsdagen. Så det er med lige dele glæde, forventning og spænding, at vi nu byder udenfor i Danmarks nye, åbne byrum, siger direktør Marianne Bedsted.

I forbindelse med åbningen af Salling Roofgarden vil der både fredag den 17. og lørdag den 18. være musik og forskellige kunstværker, som gæsterne kan opleve.