Lyt til artiklen:

De første træer i ny firmaskov er plantet

00:00
Hastighed: ???x
02:39

I alt skal 33.500 træer plantes i den nye firmaskov ved Skarregaard.

Borgmester Hans Ejner Bertelsen og Lars Langkjær, adm. direktør hos DFI-Geisler fik æren af at plante de to første ud af de 33.500 træer, som nu udgør den helt nye firmaskov ved Skarregaard.

Skoven er kommet til i et samarbejde mellem DFI-Geisler og Morsø Kommune, og breder sig over et areal på cirka 9 hektar, hvilket svarer til omkring 18 fodboldbaner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skoven er en løvskov, hvor de primære træer er eg, lind og bøg.

- Ideen bag skoven opstod, da vi for nogle år siden besluttede os for at plante et træ for hver bordplade i massivtræ, vi solgte fra fabrikken her på Mors.

Der er mange muligheder rundt i verden for at købe træer til nyplantning, men vi syntes, at det kunne være langt mere interessant og værdifuldt, hvis vi plantede træerne her på Mors, så alle i området kunne få glæde af skoven, fortæller Lars Langkjær.

DFI-Geisler søgte længe efter et jordstykke, og det endte ud med et godt samarbejde med Morsø Kommune.

- Det er et flot initiativ, som vi er stolte af at kunne bakke op om. Vi skal alle være med til at minimere klimaaftrykket, og dette tiltag er et naturligt skridt i den retning. Det er altid en fornøjelse at få noget til at gro - især når man ved, at det lokalt vil skabe glæde i mange generationer fremover, fortæller Hans Ejner Bertelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Foruden den positive effekt på miljøet, så er målet med den nye skov også at skabe et nyt aktivt samlingssted i naturen. Der er i dag stor aktivitet omkring det naturhistoriske Skarregaard med blandt andet, hvordan den smukke natur og historien ved moleret kan beundres og udnyttes.

- Derfor er det os en fornøjelse, at skoven plantes på dette smukke sted, hvor både børn og voksne i fremtiden kommer til at beundre såvel naturen, dyrelivet og biodiversiteten heri, påpeger Ane Vilsgaard Djernis, bæredygtighedsansvarlig hos DFI-Geisler.

Den nyetableret skov kommer også på et tidspunkt til at kunne huse shelters mm. Herudover er der i skoven anlagt stisystemer, som er sammenkoblet til de nuværende stisystemer omkring området.

DFI-Geisler har gennem de seneste 10 år arbejdet intenst på at mindske klimaaftrykket og er i dag 100 procent transparente i forhold til miljøpåvirkningen af de forskellige produkttypers CO2-aftryk. Det betyder, at kunderne præcis ved, hvilken bordplade der er mest klimavenlig og hvorfor.

- Vi har som virksomhed et ansvar for at tilføre ressourcer til naturen, når vi samtidig dagligt bruger naturen i vores produkter. Den nye skov er et synligt eksempel på et af de mange initiativer, vi de seneste år har taget for at mindske klimaaftrykket, forklarer Ane Vilsgaard Djernis