Den danske maskinproducent Nesbo er foreløbig kommet godt gennem coronakrisen.

Hos Nesbo i Mariager arbejder man i øjeblikket på at udvikle en ny opsamlerfejemaskine, som salgschef Jakob Mosgaard forventer at kunne præsentere i foråret. Ifølge salgschefen er produktionen og leveringerne gennem pandemiens toårige varighed stort set forløbet uden de helt store problemer.

- Vi producerer selv alle vores redskaber i Danmark, og den eneste udfordring, vi indtil videre er stødt på, er fra vores hydraulikleverandør, hvor der har været nogle udsving i leverancerne. Men det er lykkedes os mere eller mindre at levere til den aftalte tid, siger han.

Han tilføjer, at når der har været forsinkelser, så har kunderne udvist forståelse for det.

- Det er jo det samme i hele branchen - og for den sags skyld også i de fleste andre brancher - så kunderne er vant til det. Men det er naturligvis vigtigt, at vi spiller med åbne kort over for kunderne, så de ikke bliver skuffede, fastslår Jakob Mosgaard.

Endnu et godt år i vente

Nesbo leverer i princippet produkter til hele verden, men især Europa trækker læsset.

- Vi har haft et pænt 2021, hvor især eksporten har været rigtig god for os. Starten på det nye år, tyder på et fornuftigt 2022, så vi er meget optimistiske, siger salgschefen.

Også på nærmarkedet i Danmark er det gået rigtig godt. Blandt andet takket være et nyt samarbejde med Stemas A/S. Det nye samarbejde sikrer Stemas egne Nesbo-serier i hele sortimentet af tilbehør i egne farver. Ikke mindst er der tale om brugertilpassede produkter, der passer direkte til Weidemann og Wacker Neuson læssemaskinerne.