Lyt til artiklen:

Fire selskaber skal udvikle bud på energiø i Nordsøen

00:00
Hastighed: ???x
01:21

Njord konsortiet vælger Niras som rådgiver til bud på energiø i Nordsøen.

Niras er netop blevet udvalgt som rådgiver af konsortiet Njord Group, der skal udvikle et bud på verdens første energiø.

Øen skal etableres i Nordsøen 100 km fra den danske vestkyst, hvor der er ideelle betingelser for at producere grøn energi med havvindmøller.

Njord Group konsortiet består af de fire førende internationale selskaber Acciona, Boskalis, Deme og MT Højgaard International, der tilsammen har omfattende ekspertise inden for havvindmøller, offshore- og marinekonstruktioner.

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) er projektudvikler for VindØ investorkonsortiet, der består af Pension Danmark, PFA og Andel.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi er meget stolte over, at Niras er blevet valgt som rådgiver til et konsortium med selskaber af denne kaliber. Vi ser frem til at bidrage med vores ekspertviden til udviklingen af dette banebrydende projekt i den grønne omstilling, siger Carsten Heine Lund, der er senior vicepresident i Niras.

Energiøen vil forventeligt blive forbundet til havvindmøller med en samlet kapacitet på 10 gigawatt. Desuden skal øen huse et innovationscenter med mulighed for lagring af energi og et Power-to-X anlæg, samt en havn og faciliteter til drift, vedligeholdelse og beboelse for udstationeret personale.