Lyt til artiklen:

Konference om bæredygtigt tropisk træ i kølvandet på COP26's skovaftale

00:00
Hastighed: ???x
02:58

European Sustainable Tropical Timber Coalition (STTC) afholder torsdag den 18. november årskonference med fokus på netop klimaets relation til tømmerimport, certificering, træets anvendelse og tilgange til skovforvaltning.

Det skal handle om tropiske skove, klima og tømmerproduktion til European Sustainable Tropical Timber Coalitions (STTC) årskonference, som afvikles i kølvandet af klimatopmødet COP26 i Glasgow og vil derfor følge op på et af klimatopmødets måske mest tydelige resultater, Skovdeklarationen. Deklarationen er skrevet under af 105 lande og sigter mod at stoppe den globale afskovning, også af tropiske skove.

Hos FSC, der er aktiv i STTC-netværket, ser vi positivt på de erklærede hensigter om skovbevarelse og ser frem til STTC/AITBT-konferencen. Det er en kærkommen lejlighed, her mens blækket på deklarationen stadig er vådt, til straks at tage fat på konkretisering af indsatserne, og hvordan man får mest effekt af de afsatte midler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er nu behov for at udvide alliancerne og arbejde sammen om effektive løsninger, der både sigter mod miljømæssige og sociale gevinster. Det er tømmerbranchen selv, der skal tage lederskab for de største forandringer, og i dette ligger ansvaret af historiske årsager tungt på de europæiske virksomheder, der driver skovkoncessioner og importerer tømmer. Når det er sagt, så er alle aftagersektorer af træ, det politiske system, investorerne og NGO'erne nødt til at involvere sig. Det er STTC et godt forum for.

STTC-konferencen er en årlig tilbagevendende begivenhed, der samler primært europæiske aktører med interesse i udvikling af et bæredygtigt marked for tropisk tømmer. Konferencen, der før Covid-19 rejste mellem forskellige europæiske byer, finder sted online.

Om STTC og ATIBT

The European Sustainable Tropical Timber Coalition (STTC) er en sammenslutning af organisationer, som gennem kommunikation, undervisning, "best practice" og vidensdeling har til formål at øge europæernes opmærksomhed på bæredygtigt tropisk træ.

Sammenslutningen består blandt andet af nationale og lokale myndigheder samt importører, grossister og andre tømmervirksomheder over hele Europa. Byer som Madrid, Barcelona, Rotterdam, Amsterdam og Malmø har ligeledes tilsluttet sig STTC.

Sammen med andre instanser på området arbejder STTC på at få udviklet handlingsplaner for ansvarligt indkøb i tømmerbranchen. Desuden støtter STTC både private virksomheder og offentlige myndigheder i opsætning af handlingsplaner for at øge indkøbet af tropisk træ fra bæredygtige kilder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I de senere år er STTC's årskonference afviklet i partnerskab med den fransk- baserede vidensorganisation AITBT med speciale i tropisk skovdrift og tømmer. Fair&Precious (F&P) er ATIBT's kampagne for fremme af skovcertificering.