sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Er ansvarsforsikring ikke nok? Bliv klog på bilforsikringer

00:00
Hastighed: ???x
01:51

Alle danske bilejere skal have en ansvarsforsikring. Modsat hvad mange tror, så dækker sådan en forsikring dog ikke skader på din egen bil, men kun de skader din bil volder andre

Det lyder som en meget utilfredsstillende aftale for nogle, som så derfor vælger at tegne sig en bilforsikring, der alt efter den konkrete aftale rummer lidt forskelligt, men dækker mere end den rene ansvarsforsikring.

Her i teksten kan du blive klogere på, hvad en bilforsikring bl.a. kan indeholde.

Hvad kan en forsikring til bil rumme - udover ansvarsforsikringen?

Kaskoforsikringen er den mest logiske forsikring at tegne som led i en bilforsikring, da denne netop dækker skader på din egen bil som følge af påkørsel og eneuheld - foruden i ekstreme situationer som røveri og brand. Parkeringsskader kan også dækkes, så du ikke skal punge ud for selvrisiko ved skader forvoldt på din parkerede bil. Og tilvalgsdækninger kan komme andre førere af bilen til gode.

Bilforsikring med tilvalgsdækning, der giver lavere selvrisiko

Visse forsikringsselskaber tilbyder fx bilforsikring med en tilvalgsdækning, der gør, at du slipper for den typiske forhøjede selvrisiko, når hjemmeboende børn under 25 år har været i et uheld med din bil. Sådan en tilvalgsdækning kan alt efter udbyder også gøre det muligt for dine børn af optjene en anciennitet ved lån af bilen, der giver dem mere fordelagtige vilkår, når de engang tegner forsikring.

Se, hvad ydelsen bliver - prøv en online prisberegner

Forsikringsselskaber gør det nemt for dig at beregne den ydelse, du skal betale for forsikringen, så du ved, hvad du må indstille dig på af omkostninger ved forsikringen. Ydelsens størrelse bliver ofte fastsat ud fra årligt kørselsforbrug, anciennitet som bilist og hvilken bil, der er tale om. Vælger du at benytte en online prisberegner hos et selskab, så kan du hurtigt hitte ud af, hvad du så skal af med.