sonsoreret-indhold

Alle husejere kender til problemet. Græsplænen holder bare ikke farven hele året. Den kan nemlig være rigtig svær at holde fin og grøn sommeren ud, og hvis græsset ser grønt ud om efteråret, så er det måske, fordi der er vokset mos i stedet for. Hvis din græsplæne har det med at visne i slutningen af sommeren, så bør du starte allerede om vinteren med at forberede dig. Her får du gode tips til, hvordan du holder græsplænen sund og grøn.

Findes der noget bedre end en velduftende, grøn græsplæne at gå barfodet igennem om sommeren? Selv når det regner, kan en grøn græsplæne gøre en i godt humør. Tænk blot på, hvor trist en brun mudderplæne ser ud, uanset årstid. En god, grøn græsplæne kommer ikke af sig selv. Det kræver en del arbejde at vedligeholde. Det er derfor golf- og fodboldklubber hyrer greenkeepers for at holde trit med græsset.

Med en grøn græsplæne at stå op til, kan du jo overveje at få en ny terrassedør til. Så kan du gå direkte fra stuen ud i haven. Den rigtige pris på en terrassedør finder du hurtigt og nemt ved en søgning på terrassedøre med prismatch. På den måde sikrer du dig, at du får det bedste tilbud på din næste terrassedør.

Hold klipningen ved lige

En god græsplæne er ligesom en frisure - den skal klippes jævnligt for at holdes ved lige. Faktisk anbefaler man, at du fra marts til oktober klipper din græsplæne 1-2 gange om ugen. Det kan måske lyde lige lovligt hyppigt, men resultatet ville kunne ses på den lange bane. Og du skal heller ikke undervurdere, hvor dejligt det er at lufte græsslåmaskinen en tidlig lørdag eftermiddag.

Det er også her, du kan gøde din græsplæne med både gødning og kalk mindst én gang om året. Når du klipper græsset, så fjerne du nemlig naturlig næring fra græsset, og derfor kræver det lidt gødning for at give plænen styrke til at vokse og holde året ud.

Du kan både bruge kunstgødning og organisk gødning til at styrke græsplænen, men der er fordele og ulemper ved begge. Kunstgødning har en relativt kort, men hurtig virkning i modsætning til organisk gødning, som du kun behøver at bruge en enkelt gang om året. Benytter du dig af organisk gødning er det derfor også anbefalet, at man gøder tidlig i græsplænekalenderen omkring april måned.

Husk at fjerne blade og mos

Det er svært at være herre over vind og vejr, særligt i disse tider, hvor både regn og tørke kommer forholdsvis uanmeldt på besøg. Det, du selv kan gøre for at give din græsplæne de bedste muligheder for at trives, er at sørge for, at der ligger så lidt blade og mos på græsplænen som muligt. Om efteråret når bladene falder, lægger de sig ofte på plænen og skygger.

Ikke nok med, at blade og mos skygger for solen, så holder de faktisk også på luftfugtigheden, hvilket giver fremragende muligheder for, at forskellige slags svampe kan vokse frem. Og det er ikke sundt for din græsplæne. Derfor skal du bruge en dag i haven henimod efteråret eller om vinteren, hvor du lige samler alle bladene i en sort plastiksæk. Så kan din græsplæne nemlig ånde igen.

Det samme gælder i øvrigt for mos. Selv plænen bliver fint og blød, så kan man godt betragte mosset som en slags ukrudt, man ikke ønsker i sin have. Og det kvæler faktisk græsset. Jo hurtigere du er til at fjerne mosset, jo bedre vilkår giver du græsset, når det skal vokse. Så behøver græsset nemlig ikke kæmpe så meget om pladsen.