sonsoreret-indhold

En grøn bolig kan være mange forskellige ting. Måske har du solceller på taget, måske har du masser af genbrugsmøbler, eller måske har du grøntsager på rad og række i din køkkenhave. Men ligegyldigt hvor bæredygtig din bolig er, kan man næsten altid gøre mere

Der er selvfølgelig ingen, der siger, at alt skal være perfekt, men hvis du har overskuddet, kan du hjælpe planeten meget ved at gøre lidt ekstra. I denne guide kan du læse mere om, hvordan du kan få en grøn bolig hele vejen igennem.

Grøn energi

Et vigtigt skridt for at gøre din bolig mere grøn er naturligvis at benytte dig af mere bæredygtig energi. I Danmark er der heldigvis gode muligheder for at bruge grøn energi. En mulighed er selvfølgelig at installere solceller på taget, men det kan ikke lade sig gøre for alle. En anden mulighed er at sørge for primært at benytte dig af grøn energi fra andre kilder. Dette kunne eksempelvis være energi fra vandkraftværker, vindmøller eller større solcelleanlæg. Selvom hele dit elforbrug måske ikke kan blive dækket, så har lidt også ret. Alle er nødt til at hjælpe til, hvis vi skal nå i mål med den grønne omstilling, og her er grøn teknik et vigtigt skridt på vejen.

Affaldssortering

Du kan også gøre din bolig mere bæredygtig ved at sørge for at sortere affaldet. Mange steder i Danmark bliver der både sorteret plastik, papir, pap, glas og metal. Det er rigtig godt for miljøet, men det kan også hurtigt blive lidt kompliceret at finde ud af, hvor forskelligt emballage skal smides ud. For at gøre det nemmere for dig selv kan du med fordel investere i nogle forskellige skraldespande inden i din bolig, så du for eksempel kan sortere affaldet, mens du laver mad. Du kan for eksempel investere i en pedalspand eller to.