Årets Brolæggerpris går til Lytt Architecture for en særlig evne til at anvende traditionel brolægning i projektering af byrum.

- Coronaen har heldigvis ikke sat en stopper for årets Brolæggerpris, for der har været tre gode kandidater. Vinderen af dette års Brolæggerpris er Lytt Architecture. De får prisen for deres faglige interesse og viden inden for brolægning herunder det gode samarbejde med vores medlemsvirksomhed i Brolægningssektionen i DI Dansk Byggeri, fortæller oldermand i Brolæggerlauget, Claus Johnsen, der overrakte prisen tirsdag 17. november på Amalienborg Slotsplads.

Oldermanden fremhæver, at årets vinder i den grad sætter en ære i at anvende brolægning, som har viden om brolæggerfaget, og som kan stille krav til udførelsen, så projekterne bliver fagligt korrekte og holdbare.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Genbrug er den rigtige vej at gå

Ordene og udmærkelsen skabte stolthed hos landskabsarkitekt Torben Møbjerg, partner og COO hos Lytt Architecture, der takkede for prisen.

- Det er en stor inspirationskilde til vores fortsatte arbejde med brolægning og udviklingen af nye idéer til brug af de smukke materialer, siger han og fortsætter om det vindende projekt:

- På Amalienborg Slotsplads har vi udelukkende genanvendt eksisterende belægningsmaterialer med supplement af slidte materialer fra Københavns Kommunes materialedepot. Som ganglinjer på fortovene har vi genanvendt de lange, smalle bordursten, som tidligere har ligget på Israels Plads.

- Materialemæssige genanvendelsesmuligheder er blevet en vigtig overvejelse, når man projekterer gader og byrum, men det helt særlige ved genanvendelse af brolægning er, at materialerne kun bliver smukkere og smukkere med årene, hvorved den æstetiske værdi højnes over tid, slutter Torben Møbjerg.