sonsoreret-indhold

En naturlig måde at varme dit hjem op på, er ved at installere en varmepumpe. Ved at bruge denne form for varmekilde, kommer du af med kulde og fugt i hjemmet, samtidig som du passer på vores klima.

Hvad er en varmepumpe?

Når man har interesse for maskiner, og den nyeste teknik på markedet, så er en varmepumpe ikke til at komme udenom. En varmepumpe anvender luftens naturlige varme til at producere varmeenergi til dit hjem, eller sommerhus, både sommer og vinter. Det er en billig og effektiv måde at varme sin husstand op på. Selv om varmepumpen kører på strøm, så producerer den ca. 4 kWh varmeenergi for hver kWh strøm, den selv bruger. En varmepumpe vil derfor ikke betyde at din elregning bliver høj, men være med til at spare dig for høje udgifter til opvarmning.

Der er mange faktorer som er med til at gøre din varmepumpe effektiv, det er derfor vigtigt at du søger rådgivning hos professionelle, når du skal vælge varmepumpe, samt at finde den bedste placering af pumpen i dit hjem.

Hvad slags varmepumpe skal jeg vælge?

Når du skal skifte det gamle oliefyr ud med en varmepumpe, er det som sagt en god ide at forhøre sig med fagpersoner. Det findes flere forskellige typer varmepumper på markedet, og det er også varierende kvalitet derude. Hvilken varmepumpe du skal investere i, kommer an på det behov du har. Hvis du har et stort hus, måske med flere plan, kan det være en god ide at investere i en lidt dyrere varmepumpe, som holder i længere tid. De mest almindelige varmepumper er vand til vand varmepumpen og luft til vand varmepumpen. Det er luft til luft til luft varmepumpen, som er den billigste løsning. De er gode til at holde dit sommerhus varmt og lunt hele året igennem. Den andre model er luft til vand varmepumpen, som er et dyrere alternativ, men som man sparer på, hvis man tænker flere år frem i tid. Dette er typisk et godt alternativ, hvis du ønsker at benytte varmepumpe som varmekilde til et helårshus.

Som sagt er det altid en god ide at forhøre sig om sine muligheder hos fagpersoner, da det er flere faktorer som du skal tage med i overvejelserne.

Hvorfor skal jeg vælge en varmepumpe?

Den største begrundelse for at investere i en varmepumpe, er fordi du vil spare på din elregning. Varmepumper er nemlig et billig alternativ. En anden fordel med varmepumpen er at det er et selvkørende system, dog skal du selvfølgelig vedligeholde det en gang om året, samt følge med på forbruget. Det er en miljøvenligt alternativ, specielt i forhold til oliefyr og naturgas.

Det du skal være opmærksom på, er at en varmepumpe kan støje lidt, den skal derfor placeres med omhu, både i forhold til en effektiv opvarmning, men også i forhold til støjgener.

En varmepumpe er også et rigtig godt alternativ til opvarmning af sommerhuse, da det er en stabil varmekilde i sommerhuset. Mange varmepumper kan også fjernstyres, via en app. På denne måde kan du altid sørge for at ankomme til et opvarmet sommerhus, uanset om det er sommer eller vinter.