Den grønne kile etableres mellem bygningerne ned gennem de fire øer.

Tirsdag præsenterede Aarhus Kommune sammen med samarbejdspartnerne fra Lighthouse, PenSam, TopDanmark og tegnestuen Sleth det kommende grønne og aktive byrum Ø-Linjen på Aarhus Ø.

Ø-Linjen bliver en grøn kile, der placeres mellem de nye bygninger på de fire yderste øer på Aarhus Ø, og samlet vil kilen forbinde bugten mod nord med byen mod syd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mere grønt på Aarhus Ø

Med realiseringen af Ø-Linjen indfrier vi aarhusianernes ønske om mere grønt på Aarhus Ø.

Rådmand Bünyamin Simsek

Teknik og miljø, Aarhus Kommune

Idéen om et grønt byrum på Aarhus Ø er blevet til i samarbejde med flere end 800 aarhusianere, som har bidraget til udviklingsplanen for Indre Aarhus Ø. Særligt er ønsket om mere grønt på Aarhus Ø blev gentaget.

- Med realiseringen af Ø-Linjen indfrier vi aarhusianernes ønske om mere grønt på Aarhus Ø. Sammen med beboere og investorer på Aarhus Ø skaber vi et byrum, som kan rumme og understøtte det fællesskab, som er i sin spæde start mellem bydelens mange nuværende og kommende beboere, sagde Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø ved præsentationen.

- Der er i dag masser af liv omkring det blå element i området. Nu lader vi også naturen kravle ind mellem bygningerne, så brugerne får flere steder at mødes og blive en del af fællesskabet. Processen om, hvilke aktiviteter, der skal realiseres på stedet starter nu, sagde rådmanden videre.

En fodboldbane og 100 træer

Projektet realiseres etapevis, og første strækning er på Ø2 foran Isbjerget og på Ø3 ved Havneholmen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De lokale arkitekter fra Sleth står bag udformningen af det grønne strøg, og partner Søren Leth ser Ø-Linjen som en direkte forlængelse af Aarhus Ø-beboernes dagligstuer.

- Ø-Linjen er en enestående mulighed for at skabe fantastiske uderum til de mange lejligheder, der bygges på Aarhus Ø. Vi har efter bedste evne forsøgt at få de mange tanke rog ideer til at hænge sammen. Den store boulevard forbinder Aarhus Ø med resten af byen, mens Ø-Linjen forbinder øerne, sagde Søren Leth.

Det er selskabet Lighthouse United, som i dialog med de omkringliggende grundejere har stået i spidsen for processen omkring udformning og funktioner i Ø-linjen.

Den forventede opstart af Ø-Linjen på Ø2 og Ø3 er ultimo 2018. Denne del af projektet forventes færdig i maj 2019.

På Ø2 og Ø3 vil de samlede græsarealer bliver nogenlunde samme størrelse som en fodboldbane, og desuden komemr der samlet ca. 100 træer på de to øer.