Svindlere bruger ferieperioden til at sende falske fakturaer til virksomheder og at udgive sig for at være chefen.

Ferietid er svindeltid. Svindlere bruger sommerferien på via e-mail at lokke medarbejdere i virsomheder til at overføre millionbeløb ved at udgive sig for at være deres chef.

Metoden bliver kaldt direktørsvindel og er udbredt i ferietiden, hvor chefen er på arbejde. Det skriver jp.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Syd- og Sønderjyllands Politi advarer om denne form for svindel.

Svindlerne har ofte hacket sig ind i virksomheden tidligere. Derfor ved de, hvornår direktøren er afsted på ferie. De ved, hvordan han formulerer sig og kan formulere sig på korrekt dansk. Og det ser ud som om, at mailen kommer fra direktøren.

Christian Østergaard - Syd- og Sønderjyllands Politi

- Svindlerne har ofte hacket sig ind i virksomheden tidligere. Derfor ved de, hvornår direktøren er afsted på ferie. De ved, hvordan han formulerer sig og kan formulere sig på korrekt dansk. Og det ser ud som om, at mailen kommer fra direktøren.

- Derfor hopper mange medarbejdere på det. Det sker for både offentlige og private virksomheder, siger specialkonsulent Christian Østergaard fra politikredsens kriminalpræventive sekretariat til jp.dk.

Falsk faktura

Svindelnumrene kan eksempelvis foregå ved, at der bliver sendt falske fakturaer til økonomiafdelingen, hvor formålet er, at få overført penge til en konto. Mailen ser ud til at komme fra en kollega eller en chef.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er ikke kun et problem hos Syd- og Sønderjyllands Politi. Christian Østergaard siger, at problemet er landsdækkende. Opfordringen er, at dobbelttjekke fakturaer og betalinger.

- Og ring tilbage til direktøren og tjek, at det er rigtigt. Du får et skulderklap af direktøren, hvis du har undgået, at der bliver overført et større beløb til en udenlandsk bankkonto, hvor man aldrig ser pengene igen, siger Christian Østergaard.