Ditte Lassen og Silas Skovhus Kragh repræsenterer anlægsgartner-uddannelsen i Århus ved DM i Skills 2017 - og de går efter at vinde.

Konkurrencen bliver benhård, når anlægsgartnereleverne Silas Skovhus Kragh og Ditte Lassen fra Jordbrugets UddannelsesCenter (JU) Århus stiller op til erhvervsskolernes danmarksmesterskab, DM i Skills. De møder dog velforberedte op til konkurrencen, fortæller JU Århus i en pressemeddelelse.

Således forbereder Silas Skovhus Kragh og Ditte Lassen sig lige nu på JU Århus' øveområde i Beder. De har fået to uger til at arbejde med konkurrenceopgaven - et 12 kvadratmeter stort haveanlæg med mure, trappe, vandbassin og forskellige typer af belægning og planter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Planen er lagt

Efter første uge af træningslejren er deltagerne ved godt mod.

- Vi har egentlig okay styr på det, synes jeg. Vi har lavet en god plan for, hvordan vi vil gribe opgaven an, og så må vi se, om den holder stik. Det er nok det, jeg er mest spændt på lige nu - altså om vi kan holde os til planen, siger Ditte Lassen, der bliver udlært "grøn" anlægsgartner til efteråret. En grøn anlægsgartner har speciale i plejeteknik og arbejder ofte med planter og pleje af haver.

- Tidspresset bliver helt klart det sværeste. Vi skal nå ret meget, og vi ved jo ikke, hvordan omgivelserne kommer til at påvirke os, når først vi står i det. Sidste år var der vist over 60.000 tilskuere - og jeg har hørt, det bliver endnu større i år, siger Silas Skovhus Kragh. Til efteråret er han udlært som "grå" anlægsgartner - det vil sige en anlægsgartner med speciale i anlægsteknik og arbejder ofte med sten og havemaskiner.

Tiden bliver afgørende

På træningslejren får Silas og Ditte opbakning og faglig sparring fra deres underviser og coach Peder Glud, der også følger dem tæt under selve konkurrencen, og han er positiv efter første uges træning.

- De er virkelig gode. Silas og Ditte er et stærkt og meget grundigt team, og de har helt styr på alle de tekniske detaljer i opgaven. Der, hvor de kan risikere at blive presset, er på tiden. Så det er det, vi fokuserer på nu, siger Peder Glud, der understreger, at 20 arbejdstimer ikke er meget til en opgave af denne størrelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

DM i Skills 2017 afholdes i Gigantium i Aalborg 26.-28. januar. Det er andet år i træk, anlægsgartnere fra Jordbrugets UddannelsesCenter Århus deltager i konkurrencen.