Adjungeret professor Palle Kristoffersen, slotsgartner i Skov- og Kulturstyrelsen, vil under udstillingen Maskiner under Broen holde oplæg om pesticidfri ukrudtsbekæmpelse.

Palle Kristoffersen, der i dag er slotsgartner i Skov- og Kulturstyrelsen under Kulturministeriet, har gennem sin karriere arbejdet meget med afprøvning af de metoder og det udstyr, der findes på markedet.

Allerede før, der i 1998 blev indgået en frivillig aftale om udfasning af pesticider på offentlige arealer, kunne man se Palle Kristoffersen i gummistøvler studere mere eller mindre afsvedet ukrudt efter praktiske forsøg med datidens ukrudtsbrændere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skal blancheres

Ved Maskiner under Broen holder han et 30 minutters oplæg begge dage om pesticidfri ukrudtsbekæmpelse på faste belægninger.

Man skal ikke forvente direkte anvisninger til at gå ud på messen og købe det ene eller andet produkt, men Palle Kristoffersen har gennem tiden gennemført så mange forsøg og i øvrigt været leder på den seneste ph.d. opgave om emnet, så han har ingen problemer med at forholde sig til, hvad der virker, og hvad der virker mindre godt.

- I de seneste år har der kørt to linjer. Den ene er flammebehandling og den anden er varmt vand i forskellige version som vand, damp eller skum, men grundlæggende handler det jo om at blanchere ukrudtsplanterne, siger Palle Kristoffersen i en pressemeddelelse.