En ny kompostspreder er blevet til på opfordring fra en kirkegårdsgraver.

Det er typisk sådan, at hvis et produkt skal have succes, skal brugerens behov og ønsker tænkes ind i udviklingen fra starten. Af samme grund giver det rigtig god mening, at Avant Danmark nu har udviklet et nyt redskab - som netop er blevet til som følge af en kundeforespørgsel.

Helt præcist drejer det sig om en ny kompostspreder, som Avant Danmark tilføjer til sit eksisterende redskabssortiment. Selve produktionen er foregået hos Avant Danmarks faste samarbejdspartner, Toftlund Maskinfabrik A/S, som træder til, når produktionen af nyudviklede redskaber ikke kan klares på Avant Danmarks eget værksted.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Store besparelser

Kirkegårdsleder Jes Jessen fra Toftlund var kunden, som fik ideen. Og helt naturligt har han også været den første til at teste redskabet på Toftlund Kirkegårds egne arealer.

- Den har en rigtig fin spredning af komposten og om foråret har komposten en utrolig god, naturlig gødningsværdi - i stedet for at bruge for eksempel kunstgødning. Og for et sogn af vores størrelse med 4000 sognebørn, vil det give os en årlig besparelse på hele 20.000 kroner, ved at vi selv kan uddele komposten på vores eget område, fortæller en begejstret Jes Jessen i en pressemeddelelse. Og han er i øvrigt ikke bange for at anbefale produktet til sine kollegaer.

Enkelt og effektivt

Redskabet består i sin enkelthed af en kasse monteret med omrører, så materialet ikke danner bro, og en snegl i bunden, som leder materialet ud. Ifølge salgschef Martin Jensen fyldes redskabet nøjagtig, som var det en skovl; redskabet skal blot tippes forover. Kompostsprederen kan desuden sprede fire-fem meter alt afhængig af materialet, den har en volume på 500 liter og passer til alle Avanter fra 400-700-serien og R-serien.

- Kompostsprederen leverer en fin, jævn spredning af komposten og klarer nemt kompost bestående af for eksempel kranse, blomster, gran fra vinterdækning, afklip fra hække mv. og arbejder fint med både tør og fugtig kompost, fortæller Martin Jensen.

Kompostsprederen er en del af de i øjeblikket 40 redskaber, som Avant Danmark selv har udviklet og fået produceret i Danmark. Heriblandt er der efterhånden en del redskaber, som er udviklet med særligt henblik på kirkegårde såsom løvsuger, miljørive og stenstikker. Det skulle nu heller ikke være et problem at finde redskaber til Avant minilæsseren, da hele redskabssortimentet byder på ikke mindre end 125 redskaber, hvor græsklipperen, kranarmen, højtipskovlen, dozerbladet og minigravearmen også er yderst brugbare redskaber på kirkegården.