Maskinhandler Peter Daugbjerg har udvidet, så Hyundai-importøren nu også har fået aftalen på de hollandske Pitbull Loaders.

VIBORG: Ofte er det med tilfældigheder, at når man kigger på dem samlet efterfølgende, ligner de til sammen en skræddersyet plan. Sådan er det også med Daugbjerg Maskiners vej til de hollandske Pitbull-miniæssere.

I august var indehaver Peter Daugbjerg på en far/datter-tur til Amsterdam, og en dag på vej tilbage til hotellet kommer de forbi en byggeplads. Som en rigtig maskinmand kan Peter Daugbjerg ikke lade vær med lige at tjekke, hvilke herligheder fra maskinverden byggepladsen rummer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Det hollandske mærke har fået en fin start i Danmark. Foto: Kim Krasuld.

- Der ser jeg så en minilæsser, jeg ikke har set før. Jeg tænker, at den ser da rigtig fin ud, siger Peter Daugbjerg, som efter at have beundret maskinen i et stykke tid, til sidst bliver revet med af den utålmodige datter.

Fremragende start

Maskinen var en Pitbull. Kort tid efter hjemme i Danmark blev Peter Daugbjerg opmærksom på, at producenten bag Pitbull Loader var på udkig efter en dansk importør, og der bliver sat en aftale op til 12. september.

- Jeg kører af sted til Holland med en maskintrailer. De var noget overrasket over, at jeg kom med en trailer, men jeg kunne fortælle dem, at jeg bare skulle have en maskine med hjem, siger Peter Daugbjerg.

Den danske maskinhandler fik en maskine med sig hjem. Siden er det gået slag i salg. Første maskine blev leveret i begyndelsen af oktober, og på de to første måneder er der solgt 35 styk.

Hvorfor Daugbjerg Maskiner har fået så godt gang i Pitbull-maskinerne er svært at sætte ord på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg fatter det ikke, men vi har ramt den lige i røven, siger Peter Daugbjerg.

Men hans bud er, at folk kan se, at det er godt kram.

- Det er stærke og robuste maskiner, som også kan løfte en hel palle sten, fortæller han.

rich-media-4
35 maskiner lyder salgstallet på efter to måneder. Foto: Kim Krasuld.

Daugbjerg Maskiner er Pitbull-importør, og foruden Viborg-firmaet selv er der en række forhandlere rundt omkring i Danmark.

Mod Skandinavien

Den gode start i Danmark har fået hollænderne til at lægge endnu mere i hænderne på Peter Daugbjerg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De har bedt mig være importør for hele Skandinavien. Nu skal vi først have Danmark godt i gang, og så kan vi gå videre. Forholdene er meget forskellige, og afstandene er noget helt andet, når du tager til for eksempel Sverige. Du har kun én chance, når du går ind med et nyt mærke, så det nytter ikke noget, hvis man fejler, fordi det tager for lang tid at få reservedele eller sådan noget op til en kunde i Nordsverige, fortæller Peter Daugbjerg.

Hvornår Pitbull skal ud over rampen hos vores nordiske brødre er der endnu ikke sat en fast dato på.