sonsoreret-indhold

Når man har et hus, er der rigtig mange ting der skal gøres og holdes styr på. En af de ting er, hvordan man får varme ind i hjemmet.

Der er mange forskellige måder at have en varmekilde i hjemmet, og det handler om at finde den, der passer bedst til dit hjem.

Men det kan være svært helt at vælge mellem forskellige varmeløsninger og varmepumper, hvis man gerne vil have det mest grønne valg. Derfor kan det være en fordel at vælge en varmepumpe som energikilde i sit hjem.

Vil du gerne læse mere om, hvorfor du skal vælge en varmepumpe som varmekilde i dit hjem, læs med her.

Hvad er en varmepumpe?

Men inden du vælger en varmepumpe som energikilde i hjemmet, kan det være en god ide at vide, hvad sådan en er for noget.

En varmepumpe er et varmeanlæg, der udnytte varmen i luften udenfor eller i det rum, den er i. Varmepumpen udnytter så luften til at varme boligen op. Det vil altså sige at en varmepumpe er en form for teknik, der sørger for at husstanden er opvarmet, også når det er koldt udenfor. Du har mulighed for at få installeret en varmepumpe i stort set alle bygninger, så længe bygningen er godt isoleret.

Et miljøvenligt valg

Når du vælger at varme din bolig op gennem en varmepumpe, er det faktisk et miljøvenligt valg. Fordi selvom varmepumpen bruger strøm til at fungerer, er det en miljøvenlig måde, den bruger strømmen på.

Men ikke nok med at det er en miljøvenlig måde at varmepumpen bruger strøm på, er det også en Co2 reducerende løsning, der er langt mere skånsom for miljøet end eksempelvis fjernvarme, naturgas eller træpiller. Derfor giver varmepumpen en mere grøn varme end andre muligheder på markedet.

Når du vælger en varmepumpe til dit hjem, får du altså både en miljøvenlig, co2 reducerende og klimavenlig løsning, der kan varme dit hjem op.

Spar penge med en varmepumpe

En anden ting, når du vælger at installere en varmepumpe i dit hjem, er, at du faktisk kan spare penge med en varmepumpe på længere sigt.

En varmepumpe kan godt være en dyr investering, når du skal have den installeret i huset til at starte med, men med tiden vil det kunne betale sig og have den. En varmepumpe bruger eksempelvis mindre strøm, hvilket ser godt ud på budgettet.