Anlægsgartnerbranchen har en konservativ tilgang - det mener Tommy Bertelsen, direktør i nystartede Havia A/S, hvor fokus fremadrettet i stedet vil være meget mere på miljøet, forenkling og højt serviceniveau

Anlægsgartnerbranchen burde være mere grøn, miljøvenlig og kundeorienteret, men det er den alt for sjældent. Det mener Tommy Bertelsen, direktør og projektrådgiver i det nyoprettede Anlægsgartnerfirma, Havia A/S, og som har 20 års erfaring i branchen, først som anlægsgartnerlærling og senere projektleder og afdelingschef:

- Jeg har oplevet, at anlægsgartnerbranchen ikke er fulgt med tiden. Hos Havia vil vi derfor have fokus på at gøre anlægsgartnerbranchen grøn, moderne og personlig, fortæller Tommy Bertelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En større grøn koncern

Havia A/S kommer ikke til at starte helt på bar bund. De bliver nemlig en del af Jydsk Planteservice Holding A/S. Tanken med Havia er at udvide og styrke koncernens position i hele den grønne branche. Med Havia, Jydsk Planteservice og Natural Greenwalls kan koncernen nu tilbyde en 360 graders grøn leverance i hele landet både inde og ude hele året rundt til gavn for både kunder og medarbejdere. Det fortæller Tommy Bertelsen:

- Vi kan tilbyde én leverandør, én kontaktperson og én faktura - uanset hvad man måtte have af ønsker til grønne løsninger. Vi har kontorer fire steder i landet, men vi bruger altid lokale, uddannede og erfarne medarbejdere, hvilket vil give os mulighed for at hjælpe alle, uanset hvor de befinder sig. Samtidigt vil det mindske vores klimapåvirkning, da vi ikke behøver at transportere maskinerne land og rige rundt, lyder det.

Grønne løsninger

Havia A/S tilbyder alle driftsløsninger i vækstsæsonen fra græsklipning og hækklipning, til snerydning om vinteren.

rich-media-2
Havia A/S ønsker at gøre op med den mere konservative del af branchen. Foto: Havia A/S.

Udover drift, anlægger de også udearealer, grønne tage og grønne løsninger. Alle sammen grå eller grønne projekter, som Havia altså nu vil finde miljøvenlige løsninger på.

- Vi har fokus på den grønne omstilling, faglig stolthed og et pænt resultat - og vi anlægger hellere ét projekt for lidt end ét for meget, hvis det betyder, vi skal gå på kompromis med noget af det. Jeg har fundet de medarbejdere der kan det, og derfor har vi startet Havia A/S, siger Tommy Bertelsen.