Hvem har kreeret det smukkeste landskabsarkitektoniske værk?

Frem til 7. juni er der mulighed for at indstille projekter og personer til Dansk Landskabspris 2019, der uddeles af Park- og Naturforvalterne, Danske Arkitektvirksomheder og Danske Landskabsarkitekter. Vinderprojektet honoreres med 50.000 kroner og offentliggøres ved et prisuddelingsarrangement i november.

- Den internationale succes, dansk landskabsarkitektur oplever i disse år, vidner om, at danske landskabsarkitekter kan noget helt særligt. Det er netop det, vi ønsker at fejre med Dansk Landskabspris 2019. I juryen efterspørger vi de bedste og mest nyskabende eksempler på nyere dansk landskabsarkitektur, planlægning og byrumsstrategier, der er realiseret indenfor de seneste 5 år. Vi er interesserede i nutidige landskabsarkitekturprojekter eller navngivne landskabsarkitekter, der på en helhedsorienteret måde formår at navigere i krydsfeltet mellem krav om miljømæssig, social og økonomisk bæredygtighed. Vel at mærke uden at give tab på robuste, mangfoldige og æstetiske løsninger. Vi opfordrer derfor alle, der ønsker at fremhæve et spændende, professionelt landskabsarkitektonisk projekt til at indstille det, skriver juryen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Juryen består af Anne Stausholm, der er repræsentant fra Danske Arkitektvirksomheder, Line Toft, der er repræsentant for Danske Landskabsarkitekter og Steen Himmer, der er blevet udpeget som Park- og Naturforvalternes repræsentant. Oveni er der også to uvildige jurymedlemmer, der endnu ikke er udpeget.

Indstil via Facebook

Der er to måder at indstille et projekt på. Det kan enten ske på Facebookside Dansk Landskabspris 2019, hvor man kan foreslå et projekt, der fortjener juryens opmærksomhed. Det skal gøres inden d. 20 maj.

Ellers kan det gøres via mail til landskabsprisen@landskabsarkitekter.dk, hvor man på maksimalt en A4-side og et referenceblad. Her er der indstillingsfrist 7. juni.

Det er niende gang, Dansk Landskabspris bliver uddelt. Formålet er at hædre landskabsarkitektoniske værker af særlig storartet karakter, som tjener som inspiration for udvikling af branchen.

For to år siden gik prisen til Forpladsen til Kulturhuset Nordvest, som Transform, Cobe, Schønherr og Grontmij udviklede som team.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Du kan læse mere om indstillingen her.