Hvorfor er det overhovedet vigtigt at sende danske unge ned for at konkurrere på deres håndværk? Det spurgte Grøn Teknik SkillsDanmarks direktør om.

BUDAPEST: Det giver sig selv, at det ikke er gratis at sende unge mennesker en uge til Budapest for at konkurrere om, hvem der bliver Europas bedste unge håndværker. Det er naturligvis heller ikke gratis at hive dem ud fra lærepladser og jobs for at træne op til konkurrencen. Men giver det mening?

Det mener Simon Neergaard-Holm, der er direktør i SkillsDanmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi får to ting ud af at sende de unge til EuroSkills. For det første får de øvet sig i deres håndværk og bliver nogle af de ypperste håndværkere indenfor deres områder. For det andet bliver de rollemodeller for de unge mennesker, der går rundt hjemme i Danmark. De kan se, at ved at tage en erhvervsuddannelse kan man komme blandt de bedste og udmærke sig, siger Simon Neergaard-Holm.

De er stærke rollemodeller og indgår i et landshold, der skal tiltrække flere unge,

Simon Neergaard-Holm, direktør for SkillsDanmark

Den danske bygge- og anlægssektor skriger lige nu på mere arbejdskraft.

Mere!

Manglen på arbejdskraft er en velkendt udfordring, der jævnligt beskrives af blandt andet Dansk Byggeri.

Og det er netop grunden til, at vi har Skills - at fremvise og demonstrere faglig stolthed og dygtighed og ad den vej både højne det faglige niveau og antallet af unge mennesker, der vælger en erhvervsuddannelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er mange faktorer, der spiller ind. Men de unge hernede er jo rollemodeller, som er tilknyttet til både virksomheder og skoler, og der er de jo i kontakt med andre unge, som de kan tiltrække til fagene, siger Simon Neergaard-Holm.

Selv om konkurrencen ikke er mange timer gammel, er Simon Neergaard-Holm optimistisk stemt overfor de unge mennesker.

- Vi kan se, at alle er kommet godt i gang og virker til at være fulde af selvtillid. Det er alt, alt, alt for tidligt at sige noget om, hvorvidt de får medaljer. Jeg har ikke lyst til at lægge pres på hverken dem eller mig selv ved at komme med en ambition om, hvor mange medaljer vi skal have med hjem. Jeg er sikker på, at de gør deres bedste, og hvis der kommer medaljer ud af det, så tager vi det med, siger Simon Neergaard-Holm.