Budapest er vært for europamesterskaberne i håndværk, der i år har sin 10. fødselsdag.

BUDAPEST: EuroSkills er nu officielt skudt i gang. Over de næste tre dage skal 530 deltagere fra 28 lande og 37 fag konkurrere om, hvem der er den bedste, unge håndværker.

Festlighederne blev skudt i gang på Papp László Budapest Sportaréna med taler, hvor Ungarns kontroversielle præsident, Viktor Orban, skilte sig ud som den eneste, man rigtigt kunne forstå.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ungarn har ikke nogen naturlige ressourcer. Vi er ene og alene afhængige af vores styrke og intellekt, vores arme og vores sind. Alle her til konkurrencen er en del af en konkurrence. Ikke bare Skills, men en konkurrence imellem kontinenter, siger Viktor Orban.

Konkurrencerne begynder i dag. Danmark har deltagere i 12 af fagene.

Danmark er klar

Den danske delegation var i højt humør til åbningen. Anlægsgartnernes træner, Thomas Jørgensen, fra Jordbrugets Uddannelsescenter i Aarhus siger om de to anlægsgartnere på det danske landshold:

- De virker klar og opgaven virker overkommelig. Elementerne i opgaven er ting, de har arbejdet med før. Det eneste nye element er en gabion. men de virker til at have styr på det. De var mega motiverede, da vi lige havde dem til side i fem minutter. De var fokuserede, og de var skarpe. Så vi har lidt samme fornemmelse som i Herning, hvor de vandt DM, siger Thomas Jørgensen.