Anlægsgartnereleverne Jesper Frederiksen og Peter Levin skal repræsentere Jordbrugets UddannelsesCenter Århus ved DM i Skills 2018.

Forberedelserne til DM i Skills 2018 er i fuld gang, og på JU Århus er første skridt mod konkurrencen nu taget. Ved en intern dyst på skolen er deltagerne til erhvervsskolernes danmarksmesterskab i anlægsgartneri netop fundet.

Repræsentanterne for JU Århus' anlægsgartneruddannelse bliver Jesper Frederiksen, der er to år inde i sin uddannelse, og Peter Levin, der afslutter uddannelsen til næste år. Anlægsgartnernes uddannelsesleder, Peder Glud, har allerede en god mavefornemmelse for Skills-holdet 2018:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det bliver rigtig godt, det er jeg helt sikker på. Jesper og Peter er to dygtige gutter, og vi glæder os til at heppe på dem i den store konkurrence. Nu skal de bruge noget tid på at lære hinanden at kende, så de kan give den max gas, når vi skal dyste mod de andre skoler, siger Peder Glud, der sammen med faglærer Thomas Jørgensen var dommer ved den interne udtagelsesrunde på skolen.

Testede egne skillls

Ni anlægsgartnerelever fra tre årgange deltog i udtagelsesrunden, der indeholdt tre krævende opgaver, som alle skulle løses individuelt og på tid. I den første opgave skulle eleverne lægge et kvadratisk fliseareal med plads til et brønddæksel i midten, i opgave to blev kreativiteten testet med en fri opgave i chaussesten, og i tredje opgave skulle eleverne bygge i højden og lave en kort mur med to udvendige hjørner i brosten.

De ni kandidater blev ved udtagelsesrunden bedømt på egne evner i teknik, finish og snedighed, samt i at overholde opgavens tidsramme.

DM i Skills er erhvervsskolernes danmarksmesterskab, hvor elever fra 42 forskellige fag dyster om at blive landets bedste. Samtidig fremvises 20 øvrige erhvervsfaglige uddannelser, for JU Århus' vedkommende gartneruddannelsen og landbrugsuddannelsen. I 2018 afholdes DM i Skills fra 18.-20. januar i Herning.