11 nye brolæggere har modtaget deres svendebrev fra uddannelsesstederne Learnmark Horsens og NEXT Uddannelse København.

I alt 11 nye brolæggere er klar til at kaste sig ud på det danske belægningsmarked. Eleverne afsluttede deres svendeprøve med at sætte granitbrosten, der krævede præcise hugninger og fuger i en lige linje. To af eleverne gjorde det særlig godt, idet Steven Stegø fra Nordfyns Brolægning fik en sølvmedalje for sin svendeprøve i Horsens, mens Marco Jensen fra Brolægger Kompagniet i Roskilde bestod med bronze.

Theis Sterndorff, der er bestyrelsesmedlem i Brolæggerlauget i Dansk Byggeri, gav de nye svende nogle bevingede ord med på vejen:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Med den stadig stigende lyst til brolægning i bybilledet vil I med jeres nye svendebrev altid være sikret fuld beskæftigelse. Der er og vil fremadrettet være mangel på brolæggere, hvorfor det også er vigtigt, at vi alle i fællesskab sørger for, at der kommer nye brolæggerlærlinge til, som kan fortsætte traditionen for vores smukke håndværk og stolte traditioner, sagde Theis Sterndorff og fortsatte:

- Brolægning er ikke noget, der udføres af robotter og maskiner. Brolægning udføres af svende med råstyrke og færdigheder, som I har bevist til alles store fornøjelse her i dag. Samtidig skal I dog huske, at gøre brug af alle de hjælpemidler, der er til rådighed, så I undgår nedslidning. Et godt arbejdsliv handler ikke om at sprinte en 100 meter på tid alene, men om at gennemføre et maraton i et sjovt og spændende arbejde med gode kolleger og udfordrende opgaver.