Kvælstofoxidnedbrydende belægningssten fra IBF kan neutralisere NOx-partikler fra 120 biler.

Hver dag udledes der store mængder kvælstofoxider, bedre kendt som NOx. Den farlige forurening udledes i luften fra blandt andet bilernes udstødninger, og de skadelige stoffer er med til at give os luftvejssygdomme, når vi indånder dem.

IBF har i samarbejde med Photocat udviklet et belægningsprodukt til særligt trafikerede områder, som kan bidrage til at uskadeliggøre og nedbryde den farlige NOx, der især er skadelig, hvor der kører mange biler. Den nye kvælstofoxidnedbrydende belægningssten efterbehandles i produktionsprocessen med titandtoxid, der kan neutralisere den skadelige NOx. Photocat er producent af IBF's overfladebehandling, NOxOFF, der ifølge en pressemeddelelse fra firmaet regnes for markedets mest virksomme og effektive af slagsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sådan virker NOxOFF

Belægningen på IBF-stenene virker ved, at det virksomme stof i NOxOFF-overfladen aktiveres, når solens stråler rammer den behandlede belægning. Behandlingen indfanger, indkapsler og nedbryder herefter kvælstofoxiden i luften ved hjælp af sollys, og de nedbrudte partikler skylles herefter væk fra belægningen med regnvandet. Naturen bistår dermed NOxOFFi nedbrydningsprocessen. De NOxOFF-behandlede sten lægges på helt normal vis, og behandlingen kan hverken ses eller lugtes.

Ifølge Photocat kan 1.000 kvm meter belagt med NOxOFF-behandlede sted nedbryde kvælstofoxider fra 120 biler, der hver kører 29 kilometer pr. dag. Den sundhedsskadelige besparelse i form af sygehuse, læger, medicin og lignende for samme areal belægning er på 1.700 kr. pr. år. I den forventede levetid på 15 år giver det ifølge IBF en samlet besparelse på 25.500 kroner.

NOxOFF-overfladebehandlingen tilbydes som standard på 62,5x47x7 og 62,5x80x7 centimeter fortovsfliser med fas, men IBF oplyser, at øvrigt produktsortiment kan ordreproduceres.