QR koder kan bruges i mange forbindelser, men i Rio de Janeiro har man været ekstra kreativ - her er de nemlig indbygget i belægningen.

Smartphones er efterhånden hvermandseje, og med det kommer der et hav af muligheder. Der er således efterhånden ikke grænser for, hvilke apps man kan downloade, og hvad der næsten er mere imponerende, er det med QR koder også muligt at aflæse links til webadresser fra fysiske genstande som aviser og brochurer - lidt efter samme princip som man aflæser stregkoder ved kassen i supermarkedet.

App'en går ganske enkelt ind og aflæser det mønster, QR koden viser, og derfra finder den frem til den webadresse, koden henviser til. Det giver mulighed for en masse sjove løsninger, for der er i princippet ikke nogen begrænsning for, hvor man kan placere QR koderne, eller hvor store de kan være.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Belægning viser vej

I Rio de Janeiro finder man et rigtigt kreativt - men alligevel jordnært - eksempel. Her har man nemlig bygget QR koder med sorte og lyse belægningssten ned i torve og pladser. Koderne er tænkt som en service til byens turister, der ved at scanne dem med mobilen kan finde frem til attraktionerne i området og samtidigt få en masse informationer omkring seværdigheden, de står ved.

Koderne bliver dermed et dekorativt og samtidigt informativt indslag i byens belægninger, og der er planer om, at der skal være 30 af slagsen fordelt rundt omkring i byen.

Rio de Janeiro kan dog ikke stjæle hele æren. Lignende eksempler kan således findes i Portugal, Gibraltar samt byen Monmouth i Whales, som sidste år i maj var de første til at placere QR koder rundt om i byen.