sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Guide: Sådan vælger du det rigtige arbejdstøj som bygningsarbejder

00:00
Hastighed: ???x
03:17

Det er ikke altid det mest interessante, men det er absolut nødvendigt. På enhver arbejdsplads kræves der en uniform, der passer til arbejdsopgaven, og derfor er det vigtigt med det helt rette tøj som bygningsarbejder

Der skal være særlige egenskaber indenfor sikkerhed, og så skal det både være bekvemt at have på. I denne artikel guider vi dig til, hvilke faktorer man skal tage højde for.

Hvad beskytter arbejdstøj dig mod?

For at kunne føle sig så komfortabel som muligt, er det alfa og omega med sikkerhed. Når du skal bevæge dig rundt på arbejdspladsen, kan det være nødvendigt at bruge tunge maskiner, og her vil kvalitets arbejdstøj være en fordel. Arbejdstøj som f.eks. bukser med skærebeskyttelse, så du er i sikre hænder, hvis uheldet skulle være ude. Bukserne må derudover gerne have sikkerhedslommer, så du kan have det nødvendige værktøj lige ved hånden.

Samtidig er det også vigtigt, at arbejdstøjet er fleksibelt, så du kan bevæge dig rundt i høj komfort. Heldigvis behøver sikkerhed ikke at gå på kompromis med det. For med behagelige arbejdstøj fra Strauss, får du både komfort, arbejdsbeskyttelse og godt design i ét produkt.

Hvilke kriterier skal du kigge efter, når du vælger arbejdstøj?

Der er flere ting, du bør have i overvejelserne, når du skal anskaffe dig det helt rigtige arbejdstøj. Find arbejdstøj i høj kvalitet, som tager højde for de nødvendige faktorer, og som gør det nemmere at vælge. Deres tøj er designet til at holde til lidt af hvert, hvilket gør det oplagt til udendørs brug, uanset om der er tale om kulde eller blæsende vejr.

For når du arbejder, er det vigtigt med fleksibelt arbejdstøj med lynlås, hvor du kan tilpasse din egen temperatur. Desuden kan det være en fordel med reflekser, når du arbejder udendørs, så du kan få øget sikkerhed i mørket

Hvad er sikkerhedsreglerne for bygningsarbejdere?

I Europa er der regler og standarder for arbejdstøj, eftersom det bruges i erhverv, hvor der er risiko for skader. Derfor skal sikkerhed være helt i top. Det gælder blandt andet EN 340, som handler om de generelle krav til tøjet.

Forhandleren tilbyder KWP-afprøvede og FPA-godkendte overalls, som lever op til EN ISO 11393-2:2019. Det første betyder, at udstyret er testet og lever op til specifikke krav for udstyr og maskiner til skove. De andre krav indikerer, at de giver skærebeskyttelse ved brug af motorsave, så du kan reducere risikoen for skader

Hvordan passer du på dit arbejdstøj?

Da det er en fornuftig investering at anskaffe sig arbejdstøj, er det en god idé at overveje pleje. Man skal først og fremmest vaske arbejdstøjet regelmæssigt, så skidt og snavs ikke sidder fast på tøjet. Ved den specifikke beklædning vil der være udførlige vaske- og tørreanvisninger, som det er en god idé at følge. Derudover kan man passe ordentligt på tøjet ved både at bruge det rette vaskemiddel og ved at tørre det ordentligt, da stoffet i nogle tilfælde kan skrumpe. Ved at følge de simple råd kan arbejdstøjet holde så lang tid som muligt.