Lyt til artiklen:

Tree Tech leverer ni spritnye maskiner til midtjysk specialist

00:00
Hastighed: ???x
03:51

Skoventreprenøren Laursen Group er klar til årets høst af juletræer med investeringen i ni nye net- og pakkemaskiner fra Tree Tech.

Det var lidt af et syn, da der forleden var overdragelse af nye maskiner hos maskinproducenten Tree Tech, der deler adresse med maskinforretningen Bredsgaard i Kjellerup.

Linet op på rad og række foran maskinforretningen var ni køreklare traktorer monteret med net- og pakkemaskiner - klar til at køre direkte i skoven og høste årets juletræer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er ikke hver dag, vi har sådan en stor ordre på en gang, men vi er selvfølgelig glade for at kunne levere varen, fortæller Bent Hansen, indehaver af Tree Tech og Bredsgaard.

Køberen var Heine Laursen, der er medindehaver af skoventreprenør-virksomheden Laursen Group, der har hjemme ved Ulstrup mellem Randers og Bjerringbro.

- Jeg synes, at det er nogle stærke maskiner, de laver, og så er vi tæt på service. Der, hvor vi bor, og hvor vi arbejder, er der aldrig længere end en time. Det er meget praktisk for os, fortæller Heine Laursen, der netop er gået i gang med årets juletræskampagne.

Her skal der laves 475.000 juletræer både på de godt 200 hektar, som Laursen Group selv driver og for en lang række juletræsproducenter i Midtjylland.

Laursen Group har nu byttet alle sine gamle net- og pakkemaskiner ind og har kun Tree Tech-maskiner til juletræsproduktionen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er nogle fordele i forhold til den måde, maskinen kører armen væk på, når den tager det nye træ. Og så er der mere træk på den, så vi kan tage større træer, forklarer Heine Laursen, der anslår, at pyntegrønt og juletræer udgør omkring en tredjedel af forretningen, mens klassisk skovarbejde og vandløbsvedligeholdelse hver har sin tredjedel.

- Alle inklusive de medarbejdere, vi har indlejet, så er vi 150 mand i gang med at lave juletræer og pyntegrønt i de her uger, fortæller Heine Laursen.

100 enheder i år

Hos Tree Tech var der ikke overraskende stor glæde over at kunne levere en samlet maskinpark til en kunde som netop Laursen Group.

rich-media-4
Tree Tech så dagens lys i 2011 og har siden udviklet sig markant med stor produktion i Kjellerup.

- Det er jo et kæmpe skulderklap, når en kunde først køber en maskine og lærer den at kende og så beslutter sig for at bytte alle sine maskiner ind til fordel for vores maskiner. Det er en rigtig god reference, og vi er da helt vildt stolte af det, fortæller Bent Hansen.

Siden den allerførste Tree Tech-maskine blev bygget for kun ti år siden, har virksomheden opbygget en stor kundekreds, der breder sig ud i hele Europa.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-6
Bent Hansen står både bag maskinforretningen Bredsgaard og maskinproducenten Tree Tech i Kjellerup. Foto: Jacob Kaas.

Udgangspunktet for Tree Tech er det patenterede, unikke klo-system, som giver mulighed for både hurtigt træk og netning af store træer.

Bredsgaard-ejer: Det bliver aldrig det samme uden Ivan

Se også:

Bredsgaard-ejer: Det bliver aldrig det samme uden Ivan

I de senere år har der været fart på udviklingen hos Tree Tech, hvor produktprogammet er udvidet til en meget bred palette, der sammen med porteføljen fra maskinforretningen Bredsgaard gør, at virksomheden har udviklet sig til at blive noget nær totalleverandør for både store og små juletræsproducenter i Danmark.

Men efterspørgslen fra udlandet vokser også.

- Vi har netop sendt sæsonens sidste maskine afsted til Norge, og vi har også lige sendt afsted til både Polen, Ungarn og England. Der er i alt solgt over 100 enheder i år, og det er absolut godkendt for os i den udvikling, Tree Tech er inde i, fortæller Bent Hansen.

Ambitionen for Tree Tech er, at produktionen i de kommende år skal øges markant. Det betyder også, at brandet lige så stille er i gang med at vokse ud af maskinforretningen Bredsgaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tree Tech skal have sin egen identitet, der er helt uafhængig af maskinforretningen.

- Vi bygger Tree Tech mere selvstændigt op med blandt andet sin egen hjemmeside og arbejder på at gøre Tree Tech mere kendt med selvstændig markedsføring, fortæller Bent Hansen.