Lyt til artiklen:

Stort skifte til el-maskiner forude

00:00
Hastighed: ???x
03:00

Hos Reesink Turfcare mærker man tydeligt tendensen mod mere nul-emission i maskinparkerne.

På Have og Landskab tidligere på året vandt Reesink Turfcare 2. pladsen i konkurrencen om Maskinleverandørernes Innovationspris i kategorien "Små maskiner". Det skete med Toros nye elektriske græsklipper Z Master Revolution, som er et led i den grønne maskinbranchens transformation i en betydelig mere bæredygtig retning med el-maskiner.

Z Master Revolution har en klippebredde på 122, 132 eller 153 cm, og den har en batteritid på mindst 7 timer samt ladetid på 8 timer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg tror, den kan blive succes herhjemme blandt for eksempel anlægsgartnere, kommuner, større institutioner eller hoteller, hvor man for alvor tager den grønne omstilling til sig, fortæller CEO Carsten Brandt fra Reesink Turfcare, der er dansk importør af Toro-maskinerne.

Han tilføjer, at den første model netop er solgt til et universitet, og den kan leveres om kort tid.

- Faktisk regner vi med, at Z Master Revolution bliver frigivet fra centrallageret inden for ganske få dage, siger han.

Z Master Revolution er en utrolig stærk maskine, der samtidig kører forbavsende hurtigt.

Billigere vedligeholdelse

Den amerikanske producent er også for nylig kommet med Toro e3200, der er en 100 procent elektrisk frontmonteret rotorklipper. Begge klippere kan levere strøm til en hel arbejdsdag ved brug af Toros nye HyperCell batterier.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er ret sikker på, at vi står foran et stort skifte til el inden for de kommende få år. Selvom el-maskinerne er noget dyrere i indkøb, så har de fleste potentielle kunder fået øjnene op for, at nul-emissions maskinerne kræver betydeligt mindre vedligehold og er langt billigere i drift. Desuden er der et par ikke ubetydelige sidegevinster i form af minimal støj, færre vibrationer og ingen udstødningsgasser. Komforten er markant højere, og chaufføren kan arbejde uden høreværn, siger han til Grøn Teknik.

Lavere støj er desuden en kæmpefordel for de golfbaner, der har naboer tæt på, og som derfor har tidspunkter, hvor man ikke må køre med maskiner med brændselsmotorer.

Reesink Turfcare ser også øget interesse for andre mærkers el-maskiner. Blandt andet har man for ganske nylig solgt en række el-klippere af det engelske mærke Dennis til et af landets største stadions.

rich-media-3
Reco eTrac. Arkivfoto: Torben Jastram.

Desuden er redskabsbæreren Reco eTrac nu for alvor klar til markedet. Den blev præsenteret på Have og landskab allerede for to år siden, men efter en række tests er den elektriske redskabsbærer blevet opdateret med blandt andet ny kabine med bedre udsyn og en række andre tiltag. Desuden er den blevet godkendt, så den kan få nummerplade på.

- Derfor er den nu for alvor klar til det danske marked, fastslår Carsten Brandt.