Lyt til artiklen:

Coop planter folkeskov for ti millioner kroner

00:00
Hastighed: ???x
01:43

66,7 hektar jord med grantræer skal omdannes fra monokultur til en ny og mere varieret skov.

Det melder Coop, der for nylig har opkøbt jordstykket i Tistrup ved Varde for 10 millioner kroner. Jorden skal omdannes til en såkaldt folkeskov. Det skriver Jydske Vestkysten ifølge Landbrugsavisen

Artiklen fortsætter efter annoncen

Coop lancerede i 2020 en plan om i løbet af de næste 10 år at købe 1.000 hektar jord, der skal plantes til med skov. Planen er at åbne en ny skov på omkring 100 hektar hvert år.

Coop rejser 10 skove i klimakompensation

Se også:

Coop rejser 10 skove i klimakompensation

Dagligvarekoncernen etablerede også skov på 113 hektar ved Holstebro for tre år siden, men det næste projekt har ladet vente på sig. Det er nemlig sværere at få fat i landbrugsjord end forventet, fortæller klimachef Jonas Engberg fra Coop.

- Det har vist sig vanskeligt, da dansk landbrugsjord er i høj kurs. Selv opkøb af ikke så god landbrugsjord, hvor vi gerne vil rejse skov, er dyrt, siger Jonas Engberg til Jydske Vestkysten.

Skovene etableres i samarbejde med Hedeselskabet, der skal stå for at passe de 1.000 hektar skov som fredskov.

Folkeskovene har fået deres navn, fordi de blandt andet finansieres ved, at man kan donere sin pant til Coop Folkeskove, ligesom man kan købe et skovbevis. For 100 kroner får man cirka seks kvadratmeter skov.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Coop forventer at skoven bliver plantet i 2024.