Lyt til artiklen:

Tyske hjullæssere på el og diesel

00:00
Hastighed: ???x
03:24

Schäffer's program er kendetegnet ved effektivitet, lavt brændstofforbrug og miljøvenlighed. Den fuldt elektrisk drevne Schäffer 24E hjullæsser bidrager i særlig grad til klimabeskyttelsen.

Entreprenører indenfor have-, anlægs- og kommunalsektoren har stor fokus på klimabeskyttelse og bæredygtighed i det hele taget, når de investerer i nye hjullæssere.

Her kommer Schäffer hjullæsserne ind i billedet, da Schäffer er kendt for sit brede program af driftssikre, højeffektive og miljøvenlige læssemaskiner, lyder det fra den danske importør Helms TMT-Centret, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Schäffer's robuste og driftsøkonomiske hjullæssere er kendt for at kunne køre i tusindvis af timer, inden der skal udskiftes komponenter i nævneværdig grad. Det bidrager i sig selv i væsentlig grad til maskinernes bæredygtighed.

Emissionen fra Schäffer hjullæsserne mindskes af den automatiske trækkraftkontrol High Traction Force (HTF).

Maksimalt træk ved lave motoromdrejninger

Med HTF trækker maskinen maksimalt, selv ved lave motoromdrejninger, så føreren slipper for mange trættende gearskift. Samtidig reducerer HTF hjullæsserens brændstofforbrug og støjniveau.

En anden funktion, der både øger effektiviteten og reducerer brændstofforbruget, er Schäffer Power Transmission (SPT). Det er en elektronisk styring, der optimerer samspillet mellem det hydrauliske drivsystem og motorens drejningsmoment.

Yderligere en standardfunktion på Schäffer hjullæssere med over 50 hk motoreffekt er Eco Mode.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-3
Schäffer 2445 S er en af de mest brændstofeffektive hjullæssere på markedet. Maskinen har intelligente systemer, der effektivt reducerer både brændstofforbruget, emissionerne og støjniveauet. Pressefoto.

Eco Mode giver en yderligere brændstofbesparelse og reduktion i emissionen. Når Eco Mode-funktionen aktiveres, reduceres og styres motorens omdrejningstal. Herved optimeres brændstoføkonomien, uden at den maksimale kørehastighed påvirkes.

Hurtig acceleration sparer brændstof

Schäffer hjullæsserne accelererer mærkbart hurtigere end mange andre tilsvarende maskiner, selv ved lave hastigheder. Det bidrager yderligere til brændstofbesparelser og reduktioner i emissionen.

Alt efter, hvilken læssermodel, der er tale om, og hvad den anvendes til, giver dette en reduktion i brændstofforbruget på op til 15 procent.

Nævnes skal også Multi High Flow (MHF) - en funktion, der optimerer arbejdshydraulikkens effektivitet ved hjælp af en patenteret spoleteknologi.

I modsætning til tidligere læssermodeller, der krævede stor motorkraft for at levere store olieflows, leverer Schäffer 2445 S hjullæsseren et olieflow på op til 81 liter pr. minut til High Flow-kredsløbet med en motor på 50 hk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Betjening ved lave motorhastigheder

Samtidig kan 2445 S'eren sagtens betjenes ved reducerede motorhastigheder, hvis der ikke er brug for den maksimale hydrauliske effekt.

Med denne teknologi får brugerne mulighed for at anvende mere enkle og kompakte hjullæssere til arbejdsopgaver, der tidligere krævede meget kraftigere og tungere maskiner.

Udover de dieseldrevne hjullæssere tilbyder Schäffer også den fuldt elektrisk drevne hjullæsser, model 24E. Det skal ses i lyset af, at man har stor fokus på at bidrage positivt til klimabeskyttelsen indenfor den grønne industri.

Producenten af de populære læssemaskiner, tyske Schäffer Maschinenfabrik GmbH, er førende indenfor produktion af kompakt-, hjul- og teleskoplæssere op til 13 tons til anvendelse indenfor landskabsarkitektur, byggeri, industri og landbrug.