Lyt til artiklen:

Positiviteten er intakt på trinnet ind i 2023

00:00
Hastighed: ???x
02:48

Grøn Teknik har bedt en række af branchens fremtrædende aktører om at se tilbage på 2022 - og frem mod 2023. I dag er det adm. direktør Kristian Refnov, Nellemann Machinery.

Endnu et spændende år i maskinbranchen, hvor intet efterhånden burde overraske. Vi gik ind i 2022 med et positivt syn på fremtiden, en god ordrebeholdning, en Corona der var ved at være drukket! - og ja, vi havde da bokset lidt med forsyningsproblemer, men de vil snart være over - troede vi.

Desværre har vores leverandører kæmpet med leveringsproblemer, og bare helt generelle problemer med at kunne fortælle, hvilke maskiner vi kunne modtage 10 dage senere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Siden 2018 har hele virksomheden skulle omfavne mange forandringer og nye tiltag i en fælles Turn-a-round opgave, i 2022 har meget fokus været på at drifte og blive bedre til det vi faktisk lykkedes så godt med i 2021. "Omstillingsparatheden" har primært været brugt på at forsøge at få enderne til at nå sammen i forbindelse med at få maskinerne hjem i tid til at kunne indfri kundernes forventninger.

Især i de svenske og norske markeder har vi været udfordret i at få lukket handler med en potentiel ukendt og lange leveringstider, man vil helst kunne se det fysiske produkt.

Igennem flere år har vi haft et stift blik på at fokuser produktporteføljen og gøre vores hverdag mindre kompleks. Ret tidligt i 2022 tillod vi os at løfte blikket mod horisonten og se, om der var enkelte muligheder for at styrke vores produktprogram. En opgave der stadig er på arbejdsbordet.

Før sommerferien begyndte vi at skitsere ønskerne til vores nye lokation i Ringsted, planen siger indflytning i 2024, også selvom vi hen over sommeren og efteråret har filet lidt på koblingen, for at se de værste pris-toppe på materialer og knaphed på arbejdskraft blive mere normale.

Vi skal tilbage til den grundrytme, vi havde fundet i 2021, vi var på rette vej og blev desværre bremset af udefra kommende faktorer. Positiviteten er intakt på trinnet ind i 2023, vi har haft mange små sejre i 2022 og dem tager vi essens af med til næste år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og de mørke skyer som "clickbait" journalister elsker at maler frem ... Dem kan vi ikke gøre så meget ved: vi er parate til at intet er, som det plejer at være.

Vi håber at få flere kollegaer i løbet af året, da vi igennem længere tid har måtte leve med, at vi har haft ledige pladser i organisationen. Noget der også har præget vores svenske selskab. Vi er netop lykkedes med at forstærke noget af organisationen i Sverige, dog slider vi stadig i at få besat de ledige stillinger med serviceteknikkerne.

I Norge har vi igennem flere år styrket organisation og øget antallet af udsalgssteder, noget vi glæder os til at se bære frugt i 2023.